Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 29 januari 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 28 januari 2021 door Crew

Eeklo heeft 389.000 euro gekregen van de Vlaamse overheid, om met dat noodfonds het verenigingsleven in corona te steunen. De stad kiest er bewust voor om maar een deel van het geld rechtstreeks aan de verenigingen uit te delen. Dat zegt ook schepen Isaura Calsyn: ***** u2

Er worden ook steunmaatregelen voorzien om na corona het verenigingsleven her op te starten, zegt nog schepen Calsyn: ****

----------------------

De politiediensten worden meer zichtbaar in het centrum van Maldegem. Er zullen altijd twee politiemensen in het gemeentehuis werken. Op die manier wil het Maldegems bestuur dat de politie gemakkelijker aanspreekbaar is voor de inwoners. Alle diensten die in contact komen met de burgers, zullen binnenkort in het gemeentehuis van Maldegem gecentraliseerd worden.

-----------

Trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling in onze eigen streek in organisatie van wandelclub Aalter. De wandeling is 6 of 12 kilometer lang en start op de Plaats in Knesselare. De start-keuze is verrassend aldus Chantal Bankaert: **** u 4 De organisatie van Aalter Wandelt roept op om zeker de geldende corona-maatregelen te volgen: ***** en die website is wandelclubaalter.be. Je hoorde daarover net Chantal Banckaert.

------------

Het AZ Sint-Lucas, het Brugse ziekenhuis dat al meer dan een maand geen bezoek meer toelaat, vraagt aan patiënten om voortaan een chirurgisch mondmasker te dragen. De stoffen maskers zijn te weinig hygiënisch, vindt het ziekenhuis.

Er zijn in het AZ Sint-Lucas 15 COVID-19-patiënten gehospitaliseerd, waarvan twee op intensieve zorgen. Elke geplande ingreep gebeurt onder veilige omstandigheden en elke patiënt wordt vooraf getest op COVID-19.

----------

Wandelclub Aalter organiseert de wandeling ‘Aalter in de winter’. Vanaf vandaag kan deze wandeltocht afgelegd worden mits naleving van de coronamaatregelen zegt Chantal Banckaert: ***** u3

De wandeling Aalter in de winter is er zowel voor de beginnend als voor de gevorderde wandelaar: **** Chantal Banckaert hoorde je over de wandeling Aalter in de winter, die start op de Plaats in Knesserlare.

--------------

De stad Eeklo zet de investeringen in de accommodatie om cultuur te kunnen aanbieden in een hogere versnelling dat horen we toen de KIX redactie contact opnam met de schepen van Cultuur in Eeklo Isaura Calsyn: **** u1 aldus schepen van cultuur Isaura Calsyn over de kunstacademie en de verbouwing van cultuurcentrum de Herbakker in Eeklo.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws