Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 28 januari 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 28 januari 2021 door Crew

Het Rode Kruis afdeling Eeklo en Sint-Laureins moet op zoek naar een nieuw gebouw . De stad Eeklo heeft de lokalen op De Zuidkaai zelf nodig. Het bestuur wil de werking met wijkcentrum De Kring, de Speelbazaar en de Babybazaar samenhouden op De Zuidkaai om deze uit te bouwen tot sociaal knooppunt in Eeklo. Er wordt nu bekeken of het Rode Kruis naar het gebouw van de vroegere kinderopvang Meibloem kan.

-----------

De Heilig Bloedprocessie, Brugges schoonste dag, vindt ook in 2021 niet plaats door de coronacrisis. De organisatie trekt er nu al een streep door en richt de pijlen op mei 2022. Op een zonnige editie komen al snel 40.000 mensen naar Brugge. Dat is in deze tijden natuurlijk ondenkbaar. Ook het repeteren met 2.000 vrijwilligers gaat gewoon niet, aldus het bestuur van de Heilig Bloedprocessie in Brugge.

----------------

Ondanks corona: bloedinzamelingen blijven ook in Aalter doorgaan. Ook in deze tijden van corona verloopt doneren nog steeds onder de meest veilige omstandigheden. Zo draagt iedereen een mondmasker, staan de bedden verder uit elkaar en moeten donoren een afspraak maken om de opkomsten optimaal te spreiden. Een afspraak maken doe je via donorportaal.rodekruis.be of via tel. 0800 777 00. In Aalter blijven de bloedinzamelingen vooralsnog doorgaan. De eerste bloedinzameling in Aalter-centrum is op 1 februari.

-------------------

Voor het amateurvoetbal zit het voetbalseizoen erop. Maandag viel de beslissing om de resterende wedstrijden niet meer te spelen. De clubs in het Meetjesland vinden de beslissing van Voetbal Vlaanderen terecht.

-----------

In het jaar 2020 kende de stad Brugge een daling van het aantal inwoners. De Brugse bevolking telde op 1 januari 2021 exact 164 minder inwoners dan het jaar voordien. Op 1 januari 2021 telde Brugge ruim 118 duizend inwoners. Brugge Centrum blijft qua aantal inwoners het grootste ten opzichte van de deelgemeenten.

-------------

Ondanks de lockdown en de strenge regels bleef de gemeentelijke dienstverlening draaien. De Aalternaar belde massaal naar het lokaal bestuur. Bij het eerste aanspreekpunt van het bestuur behandelde maar liefst 105 duizend telefoontjes, in 2019 waren er dat 19 duizend. De stijging is een gevolg van het werken op afspraak.

----------------

Aalter heeft recht op 10 nieuwe kinderopvangplaatsen met subsidie inkomenstarief. Ge├»nteresseerd om een kinderopvang te starten neem dan contact op met: het Huis van het Kind, via mailadres [email protected]

---------------

Jaarlijks organiseert de Damiaanactie een campagne voor een lepravrije toekomst. Vanaf morgen start het campagneweekend . Koop de gekende stiftjes bij de vrijwilligers die plaatsnemen in supermarkten. Of steun Damiaanactie door sleutelhangers, sokken of mondmaskers te kopen in de webshop via damiaanactie.be. De Damiaanactie is een Belgische medische hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die het werk van Pater Damiaan een stuk verder zet.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws