Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 januari 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 27 januari 2021 door Crew

Het schepencollege van Aalter heeft beslist dat tot de zomer geen kermissen gehouden worden. Hiermee valt het doek en worden zeven kermissen geschrapt, beginnend met de kermis van Ursel in het weekend van 6 maart. Schepen in Aalter Dirk De Smul wil de Aalternaar duidelijkheid geven daarom de beslissing om zeker al tot 1 juli geen kermissen te organiseren in Aalter.

------------------

De gemeenten Oostkamp en Beernem zijn op zoek naar vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum in De Valkaart. Kandidaten kunnen zich aanmelden via het platform Help de Helpers. Het vaccinatiecentrum in De Valkaart in Oostkamp is in volle opbouw. Verwacht wordt dat de eerste inwoners van Beernem en Oostkamp zich er tegen halfweg februari zullen kunnen laten inenten.

-------------------

Er komt 1,6 hectare extra bos langs de Gentseweg in Ursel, net aan de grens met Zomergem. Op grond van een particulier, en die krijgt daar nu subsidie voor. Er komen in totaal 3.750 inheemse nieuwe bomen. Particulieren die grond in bezit hebben worden door de provincie Oost-Vlaanderen gestimuleerd om hun grond te bebossen. Voor 1 hectare grond krijgt de eigenaar 20 duizend euro.

----------------------------

Vanaf woensdag 27 januari starten werken aan de nutsleidingen in de Ringbaan in Maldegem. De gemeente Maldegem, Veneco, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer transformeren samen het bedrijvenpark ter hoogte van Krommewege, Vliegplein, Steenhouwerslaan en de Industrielaan. Naast de heraanleg van het bestaande terrein van 125 hectare, komt er ook een uitbreiding: goed voor 35 hectare extra bedrijventerrein in Maldegem.

----------------------------

Het vaccinatiecentrum Sanapolis in het oud ziekenhuis van Sijsele is volledig ingericht. Ze zijn er klaar om de komende maanden 53.000 inwoners van Eeklo, Maldegem, Sint-Laureins en Damme hun coronaprik te geven. En als er genoeg vaccins geleverd worden, kan dat snel gaan. Sanapolis wil 7 dagen op 7 vaccineren, van 7 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds als het kan.

--------------------

De eerste personeelsleden van AZ Alma in Eeklo krijgen maandag 1 februari hun eerste coronaprik. Eerst komen de mensen van de spoeddienst aan de beurt. AZ Alma heeft de belofte binnen dat ze een eerste lading van honderd vaccins zullen krijgen. Normaal gezien zouden de honderd vaccins van Moderna zaterdag geleverd worden.

--------------------

Bombardier, de trein- en trambouwer in Brugge werft 180 extra werknemers aan. Er is nu al voldoende werk voor de komende vijf jaar. Bombardier is de enige site in heel België die de capaciteit heeft om treinen van A tot Z te bouwen en te testen. Er komt ook een investering van 6 miljoen euro.

-------------------

In de Kapellestraat in Oostkamp wordt tussen 1 en 12 februari tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Reden zijn geplande werken door Fluvius. De netbeheerder voert tussen 1 en 12 februari werken uit in het stuk tussen het Beukenhof en de Schooldreef in Oostkamp.

-------------------

Gisterenavond even voor 20 uur gebeurde op de Dudzelesteenweg op de grens van Brugge en Damme een zwaar verkeersongeval.

De bestuurder van een personenwagen verloor de controle over z’n stuur, ging aan het slippen en belandde tegen een boom. De man kon op eigen kracht zijn verhakkeld voertuig verlaten en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij de crash.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws