Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 1 februari 2021

gepost 1 month ago, op maandag, 1 februari 2021 door Crew

In de Sint-Kruisstraat in Assebroek heeft zondagavond een zware brand gewoed in een rijwoning. De bewoner zat nietsvermoedend in de zetel, toen het vuur uitbrak. Hij werd net op tijd verwittigd door buren. Bij de aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van het pand. De bewoner had tijdig de woning kunnen verlaten. Hoe het vuur precies is kunnen ontstaan in de Sint-Kruisstraat in Assebroek, is nog niet duidelijk.

-----------------

De brexitparking op de landingsbaan van het Drongengoed in Ursel gaat al weer dicht. Deze week neemt het Nationaal Crisiscentrum de definitieve beslissing, maar een noodparking in Aalter lijkt niet langer nodig. Burgemeester van Aalter: Pieter De Crem vindt de sluiting en goede zaak, want dit dossier was ronduit slecht langs alle kanten, aldus de burgemeester. Op de landingsbaan in Ursel heeft er zich geen enkele vrachtwagen geparkeerd.

-----------------------

De voorbereidingen om het Boudewijnpark tot vaccinatie centrum in te richten, zijn begonnen. Tegen zaterdag moet alles klaar zijn, intussen is de plankenvloer aangelegd. Al meer dan 400 mensen gaven zich op als vrijwilliger. In de hall waar normaal de schaatspiste is kunnen 10 tot 12 lijnen geïnstalleerd worden. Brugge heeft zo de capaciteit om 5.000 mensen per dag te vaccineren, afhankelijk van de beschikbare vaccins.

----------------

De 19 jarige - Adegemnaar Emiel Verstrynge heeft in Oostende een sterke prestatie neergezet tijdens het veldrijden. De eerstejaarsbelofte werd op het WK U23 in Oostende vierde en had lang uitzicht op zilver of brons. Voor Emiel Verstrynge was dit z’n eerste cross in eigen categorie.

--------------

De provincie Oost-Vlaanderen krijgt hulp van de universiteit Gent , de hogescholen en de VDAB om ervoor te zorgen dat de 21 vaccinatiecentra in de provincie voldoende personeel zullen hebben. De universiteit en de hogescholen zullen studenten in een zorgrichting stages laten lopen in de centra. VDAB zal ervoor zorgen dat iedereen die aan de slag gaat in de centra het juiste contract op zak heeft.

--------------

In de Damse Vaart in Brugge hebben duikers van de brandweer zondagnamiddag een wagen boven gehaald. Het wrak lag al langere tijd in het water. Voorbijgangers zagen gisteren rond 16 uur iets drijven op het wateroppervlak langs de Noorweegse Kaai. De hulpdiensten zetten meteen een grote zoekactie op poten en duikers van de brandweer gingen het water in. Met behulp van een takeldienst werd het voertuig uit het water gelift en naar de oever gebracht.

------------------

De allereerste windmolen die ooit in Eeklo en het Meetjesland gebouwd werd, moet afgebroken worden. Het gaat om de windmolen aan het voetbalveld aan de Zandvleuge. De windmolen in Eeklo was gebouwd met geld van burgers en buurtbewoners. Twee andere ‘oude windmolens’, aan het containerpark en de breekwerf, zijn ondertussen ook stuk.

-----------------

De Verbranden Bos in Adegem bij Maldegem moet vijf werkdagen dicht voor alle verkeer. Er gebeuren werken aan de waterleiding. Voor een aanpassing aan de hoofdwaterleiding moet de straat afgesloten worden, van vandaag 1 tot en met vrijdag 5 februari. Alle verkeer, ook fietsers en voetgangers, moet omrijden. De timing van de werken is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws