Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 28 februari 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 27 februari 2020 door Crew

De rechtse groepering ‘Voorpost’ hield gisteren in Damme een protestactie, tegen de komst van vluchtelingen richting legerkazerne van Sijsele. Je hoort Nick van Mieghem van Voorpost: **** Nog volgens Nick van Mieghem zijn de mensen die terecht komen bij ons geen echte vluchtelingen: ***** Mocht er dan toch een opvangcentrum komen in Sijsele dan moet dit zeker volgens Voorpost een gesloten opvangcentrum worden: ****** Voorpost roept ook op om de mensensmokkelaars aan te pakken die de vluchtelingen naar Vlaanderen brengen.

-------------------------------

Het AZ Zeno – met vestigingen in Knokke, Blankenberge en Maldegem – organiseert drie infosessies over het coronavirus. Breekt het Coronavirus straks bij ons uit? Zal het vanzelf weer verdwijnen deze zomer? Hoe groot is de kans dat ik het krijg? Wie heeft een verhoogd risico op overlijden bij een besmetting met het virus? Het is maar een greep uit de vele vragen die het ziekenhuis de jongste dagen te verwerken kreeg. Om daarop te anticiperen, worden op de drie campussen infosessies gegeven.

3 maart in campus Knokke-Heist en campus Blankenberge en op 5 maart in campus Maldegem.

------------------------

De werken in het station Aalter-centrum gaan binnenkort een nieuwe fase in. Vanaf zaterdag 21 maart worden ook de perrons 3 en 4 aangepakt, aan de kant van de Spoorweglaan. Vanaf 16 mei zullen de perrons vier maanden lang niet rechtstreeks bereikbaar zijn vanuit het centrum van Aalter. Tegen 2021 moeten alle werken op de perrons in Aalter klaar zijn, en wordt gestart met de bouw van een nieuw station.

Op donderdag 5 maart om 19.00 u is er een infovergadering over de werken in het station het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum

---------------------------------------

Een woning aan de Koning Albertlaan in Maldegem is woensdagnamiddag volledig uitgebrand.

De brand ontstond op de onderste verdieping. Het huis was niet bewoond, er vielen dan ook geen gewonden. Volgens de politiezone Maldegem was de brand uitslaand op het moment dat de brandweer aankwam. Het vuur was snel onder controle.

----------------------------

Oppositiepartij N-VA wil in Beernem gemeenschapsdienst voor wie betrapt wordt als sluikstorter. Je hoort Gijs Degrande van N-VA: *** Men kan in Beernem reeds alternatieve maatregelen opleggen aan sluikstorters. Gemeenschapsdienst kan enkel maar op vrijwillige basis zegt ook schepen van patrimonium Ruben Strobbe: ****

In 2019 werd er slechts één boete in Beerbem uitgeschreven voor sluikstorten.

------------------------------

Gisterennamiddag gebeurde in de Scheepsdalelaan in Brugge een ongeval.

Twee personenwagens kwamen er in aanrijding met elkaar. Omdat de bestuurder van het voertuig niet op eigen kracht kon verlaten en klaagde over pijn aan de rug, werd er geen risico genomen. De brandweer kwam ter plaatse en knipte de wagen helemaal open. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de andere wagen zaten een mama met haar kind. Die kwamen met de schrik ervan af. Tijdens de interventie werd het verkeer langs de Scheepsdalelaan in Brugge omgeleid.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws