Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 27 februari 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 27 februari 2020 door Crew

De parking aan de site Zuidkaai in de Zuidmoerstraat in Eeklo wordt kleiner, en wordt een betalende parking. Het personeel van het OCMW parkeert er nu gratis, maar binnenkort zal een dagje op het werk bijna 25 euro parkeergeld kosten.

OCMW-voorzitter Danny Smessaert verdedigt de beslissing en wil het personeel wel ondersteunen om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen. Er wordt ook een systeem uit gewerkt om via premies een fiets aan te kopen zegt ook Danny Smessaert: ***** Personeel van buiten Eeklo die kan de auto best op een randparking parkeren: **** aldus OCMW-voorzitter Danny Smessaert over het betalend parkeren in Eeklo.

--------

Barbecuekoning Peter De Clercq uit Maldegem geeft dit voorjaar nog drie keer een workshop barbecue. Peter De Clercq is de man achter restaurant Elckerlijc in Maldegem, gewezen wereldkampioen barbecue, en het gezicht van het programma Grillmasters op Vier. Deelnemen kost 120 euro per persoon, ook wijn en koffie met versnaperingen zijn inbegrepen. Je krijgt ook een pakket mee naar huis, met een leuke schort en een kookboek. Er zijn nog workshops op 7 maart ,4 april en op 30 april.

----------------------

Wijkinspecteur Patrick Broucke uit Moerkerke gaat na 46 jaar dienst met pensioen. Eind 2018 werd de 63 jarige Patrick getroffen door een hersenbloeding, waarna hij nooit meer helemaal de oude werd. Nu hij officieel met pensioen is, gaat de zestiger vooral genieten van het leven.

-------------------------------------

Na vier dagen feestvieren, zit het carnavalsgebeuren in Blankenberge en Heist er weer op. Ondanks het gure weer kunnen beide badplaatsen terugblikken op een geslaagde editie zonder noemenswaardige incidenten. Gisteren waren de stadsdiensten al druk in de weer om het achtergelaten afval van de carnavalisten op te ruimen. De ruimdiensten liepen dinsdagavond ook al vlak achter de avondstoet om het afval zo snel mogelijk te verwijderen. Het regenweer maakt het opruimen van de wegen een stuk moeilijker.

--------------------

Langs de Natiƫnlaan in Damme gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag een spectaculair ongeval met een bestelwagen.

De chauffeur verloor tijdens een fikse hagelbui plots de controle over het stuur en belandde met zijn voertuig in de gracht. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar uiteindelijk kwam de chauffeur met de schrik vrij. De zwaar gehavende bestelwagen diende wel getakeld te worden. Door het nachtelijke uur was er geen verkeershinder.

-------------------------

Een half jaar na de omstreden prijsstijgingen in het seniorenrestaurant Zonneheem in Eeklo, maakt de stad de maaltijden voor een groot deel van de mensen weer goedkoper. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt voor wie jonger of ouder is dan 60 jaar, dat zegt ook OCMW-voorzitter Danny Smessaert: ****** Over de activiteiten in het dienstencentrum in Eeklo is 90 % van de bezoekers tevreden. Toch daalt het aantal bezoekers: ****

---------------

Bent Van Looy, Filip Kowlier en Emma Posman worden dit jaar de muzikale gasten van Aalter Promt 2020. Op vrijdag 17 april en zaterdag 18 april organiseert Muzikaalter voor de elfde keer Aalter Promt. Het wordt een muziek- en sneukelfeest met de Aalterse Concertband, het Aalters Jeugdorkest, koor Amuze, Attack en enkele muzikale kleppers. Tickets kosten 25 euro en zijn te verkrijgen via www.aalterpromt.be

------------------------

Het is traditie in Heist om carnaval af te sluiten met een lichtstoet. Met Keizer Bieze den Eersten op kop kunnen de praalwagens en carnavalisten deze keer het volledige parcours doen. Je hoort Jan Morbee, schepen van evenementen in Knokke-Heist. ***** De bezoekers staan op sommige plaatsen tot drie rijen dik. De gemeente spreekt van zestigduizend bezoekers die Knokke-Heist tijdens de carnaval vierdaagse bezochten.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws