Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 2 maart 2020

gepost 1 month ago, op maandag, 2 maart 2020 door Crew

Vandaag en ook morgen kan je helikopters spotten in het luchtruim boven Eeklo, en kan je luide knallen horen op de site van het oud ziekenhuis aan de Moeie.

Het gaat om voorbereidingen voor de grootscheepse militaire oefening die defensie organiseert, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart in de regio. “400 militairen van verschillende Belgische eenheden, maar ook buitenlandse specialisten uit Nederland en Frankrijk zullen tussen 16 en 20 maart in het Meetjesland aan het werk zijn.

Meer informatie over op stapel staande militaire oefening, die de naam ‘Oriental Response’ kreeg, vind je op http://orientalresponse.be.

------------------------------

Het Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde vorige maand de nieuwe campagne ‘Ons dorp geeft’. Uit de cijfers van 2019 blijkt dat drie procent van de Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes doneerde. Dat percentage wil het Rode Kruis optrekken naar vier procent tegen januari 2021. Daarom lanceert de Geert Dedecker van CD&V Wingene een oproep: **** Elke bloeddonatie wordt vooraf gegaan door een grondige analyse dat zegt ook Geert Dedecker van CD&V Wingene *****

-----------------------------

Het stadsbestuur van Eeklo is achter de schermen bezig met de voorbereidingen voor een tweede editie van Eeklo Beach.

De Markt van Eeklo wordt komende zomer opnieuw drie weken een gezellig strand. Vorig jaar werd Eeklo Beach voor het eerst georganiseerd, en dat was echt een succes. Er werden tonnen zand aangevoerd, de horeca zorgde voor gezellige terrassen, en er waren heel wat optredens en activiteiten. De Eeklonaar smaakte het initiatief en kwam massaal naar het plaatselijk strand.

------------------------------

De gemeente Maldegem vervangt de komende 10 jaar alle straatlampen door ledlampen. Vanaf vandaag start een nieuwe fase.

Door de oude straatlampen te vervangen door ledlampen willen we als gemeente ons energieverbruik, de energiekosten en de CO2-uitstoot fors doen dalen.

-----------------------

Er is geen sprake van een mogelijk ontslag van schepen in Eeklo:Isaura Calsyn (Groen), nadat ze jongeren op Facebook opriep om deel te nemen aan de klimaatmars. De meerderheid behoudt het volle vertrouwen in de jonge schepen.

Vlaams Belang vroeg op de gemeenteraad van Eeklo om het ontslag van de Groen-schepen: Je hoort Isabelle Oreel van Vlaam Belang Eeklo: ***

Schepen Calsyn zelf zei tijdens het debat geen woord. Een stemming over het ontslag van de schepen is onmogelijk zegt gemeenteraadsvoorzitter Nicole De Munter: ****

------------------

Vandaag start de aannemer met de volgende fase van de dorpskernvernieuwing in Sint-Laureins. Er wordt gewerkt in de Dorpsstraat vanaf de vrije basisschool De Schakel tot en met het kruispunt Smissestraat. Parkeren kan tijdens deze fase het best op de parking van de sporthal en aan het Godshuis. Info over de wegenwerken vind je op: www.sint-laureins.be.

------------------------

Vanaf morgen tot 14 maart worden herstellingswerken uitgevoerd aan de riooldeksels in de Stationsstraat tussen de Dorpsstraat en Loskaaistraat in Sijsele. Doorgaand gemotoriseerd verkeer moet omrijden.

De riooldeksels worden in beton ingegoten. Daarna moet de beton uitdrogen. Garages, opritten en inritten ter hoogte van riooldeksels in Sijsele zullen voor de duur van de werken niet bruikbaar zijn.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws