Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 maart 2020

gepost 4 weeks ago, op dinsdag, 3 maart 2020 door Crew

In het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo hebben zich al drie ongeruste patiënten gemeld voor een onderzoek naar het coronavirus. In geen van de gevallen werd voorlopig een coronabesmetting vastgesteld. Er wordt opgeroepen niet te panikeren. “Kom niet zelf naar de spoed. Ga bij ongerustheid of symptomen eerst naar je huisarts”, klinkt het advies.

----------------------------

Van zondag 8 tot en met zaterdag 14 maart is er hinder op de E40 in Aalter. Er zijn dan maar twee versmalde rijstroken, en de afrit gaat even dicht. Het verkeer dat vanuit Gent komt, moet er ofwel in Nevele af en zo naar Aalter rijden, of moet doorrijden naar Beernem en daar rechtsommekeer maken. Later dit voorjaar zouden de werken aan het oprittencomplex definitief afgerond worden.

-----------------------------

Vanaf 1 april kan je op afspraak terecht bij de medewerkers van de gemeente Maldegem. Dit betekent dat je niet meer in de wachtrij moet staan, maar zelf op voorhand een afspraak kan inplannen op een moment dat het voor jou past. Je kan je afspraak gemakkelijk van thuis maken, online via www.maldegem.be

------------------------------------

De Carnavalstoet in Tielt die doorgaat op 15 maart is nog op zoek naar praalwagens. Hoe je je hiervoor kandidaat stelt hoor je van organisator Kelly Vanhulle:**** Carnaval in Tielt kan rekenen op heel wat belangstelling. *****Op 15 maart trekt de stoet doorheen Tielt en dat verloopt ook in een speciaal thema: *****

-----------------------

Op bedrijventerreinen in Zeebrugge en Pittem zijn de voorbije dagen 103 vrachtwagens in beslag genomen. Dat gebeurde in de strijd tegen sociale dumping.

Een eerste gerechtelijke actie vond op zondag 23 februari plaats in Zeebrugge. Daar werden 14 vrachtwagens in beslag genomen, nadat was gebleken dat een Litouwse onderneming systematisch actief was vanuit Zeebrugge. Op zondag 1 maart werd nog een gerechtelijke actie georganiseerd. De controles vonden ditmaal plaats op bedrijventerreinen in zowel Zeebrugge als Pittem. Er werden 87 Poolse en Roemeense chauffeurs aan een verhoor onderworpen.

--------------------------------

De gemeentebesturen in het Meetjesland blijven voorlopig kalm in de strijd tegen het fel besproken coronavirus.

Alle gemeenten hebben een schrijven ontvangen van de overheid. Maar veel meer dan affiches met preventietips ophangen, lijkt er voorlopig niet te gebeuren.

De gemeenten Aalter en Maldegem laten weten voorlopig geen maatregelen te nemen, maar alles wel goed op te volgen. In de gemeentehuizen en op openbare plaatsen hangen de affiches op, die mensen preventietips geven om het coronavirus tegen te gaan. Handen wassen en niezen in een papieren zakdoek staan voorop.

-------------------------

De scholen uit het Meetjesland volgen de situatie rond het coronavirus van dichtbij op. Drastische maatregelen zijn er nog niet. Ook schoolreizen worden vandaag nog niet geannuleerd. Kinderen die naar een risicogebied op reis zijn geweest, zijn best waakzaam voor symptomen. Krijgen kinderen op school symptomen, dan moeten ze meteen de klas verlaten en worden de ouders gevraagd om hun kind op te halen.
------------------------

De gemeenteraadsleden van Wingene steunen hun collega’s van Tielt en Torhout in de strijd tegen een eventuele sluiting van de materniteiten. In beide steden werd eerder een motie ondertekend die richting Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werd gestuurd. Over de motie tegen de sluiting van de materniteiten in Tielt en Torhout hoor je CD&V voorzitter Geert Dedecker: **** De Tieltse materniteit klokte in 2019 af op 469 bevallingen en dat is onder de vooropgestelde norm van 557 bevallingen.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws