Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 oktober 2023

gepost 4 months ago, op vrijdag, 27 oktober 2023 door Crew

Het lokaal bestuur Aalter zet sterk in op verkeersveiligheid en -leefbaarheid, en herinvesteert de opbrengst van ‘gemeentelijke administratieve sancties. Aalter schenkt 100.000 euro aan de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE en het Fonds Emilie Leus.

—-----------------------------------------------

Een jaar lang was de 10 jarige Juliette ziek, maar op 30 mei van dit jaar verloor Juliette D’hooge uit Ursel (Aalter) haar ongelijke strijd tegen kanker. Familie en vrienden van Juliette hebben nu maar liefst 25.000 euro ingezameld voor het Kinderkankerfonds en de intensieve kinderafdeling van UZ Gent.

—------------------------------------

Basisschool Sint-Antonius Balgerhoeke in de Pastoor Bontestraat in Eeklo heeft voortaan een boekenruilkastje aan de schoolmuur. Vanaf nu wordt ook elke donderdagmiddag de schoolbibliotheek ook opengesteld voor ouders en grootouders.

—-----------------------------------------------

Groep Willems-Verselder uit Eeklo en Sleidinge (Evergem) gaat voortaan door het leven als ‘Aclea’. De groep is al 34 jaar gespecialiseerd in vastgoed, verzekeringen en beleggingen.

—--------------------------------------

Chiro Sint-Jozef Eeklo bestaat niet meer, maar er valt nu plots toch nog een factuur van het stadsbestuur van Eeklo in de bus. Voor het slotfeest van begin september had Chiro Sint-Jozef materiaal geleend bij de stad Eeklo. Maar onder andere twee peukenbakken en enkele stoelen werden gestolen, en dus niet teruggebracht.

—------------------------------------------

Het Vlaams Belang Maldegem gaat de verkiezingen van volgend jaar tegemoet met een nieuw bestuur van negen personen. In Maldegem worden ook de partijen Respect en Ons Dorp gelanceerd.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws