Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 oktober 2023

gepost 6 months ago, op maandag, 30 oktober 2023 door Crew

Pieter De Crem, de burgemeester van Aalter en voormalig minister van Defensie, is benoemd tot commissaris-generaal voor het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 2025 in het Japanse Osaka. De ministerraad heeft het voorstel van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne daarvoor goedgekeurd.

—-----------------------------------------

Deze week moet Aalter het voor een keer stellen zonder de wekelijkse woensdagmarkt. Op woensdag 1 november is het Allerheiligen, en is er geen wekelijkse woensdagmarkt. Zaterdag 4 november kan je wel naar de boerenmarkt in Aalter.

—--------------------------------------------

Omdat het komende woensdag 1 november een feestdag is, verschuift de wekelijkse afvalophaling in Aalter. Voor de zones in Aalter waar het restafval op dinsdag opgehaald wordt, verandert er niets.

—------------------------------------------------

Wie zin heeft in kraantjeswater, kan zijn waterfles voortaan gratis vullen aan het watertappunt aan het Sportpark van Eeklo. De Watergroep plaatste een buitentappunt aan de achterzijde van het Sportpark van Eeklo.

—-----------------------------------------

De Collegestraat in Eeklo wordt binnenkort twee dagen afgesloten voor verkeer. Op donderdag 2 november en vrijdag 3 november zal de straat ter hoogte van nummer 89 afgesloten zijn, en dat door werken aan een woning.

—------------------------------------Op dinsdagvoormiddag 31 oktober vanaf 9 uur wordt gewerkt in de Noordstraat in Maldegem, tussen de Edestraat en de Marktstraat. Doorgaand verkeer is verboden. Fietsers kunnen de werken wel passeren.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws