Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 26 februari 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 26 februari 2021 door Crew

Na aanhoudende klachten over loslopende honden heeft de politie van Maldegem beslist strenger te zullen toezien of honden aan de leiband worden gehouden. Hondeneigenaars die dat niet doen, krijgen een GAS-boete. Die kan oplopen tot 350 euro.

De beslissing om strenger te gaan toezien komt er niet zomaar. De voorbije weken waren er in Maldegem incidenten met loslopende honden en dat wil de gemeente vermijden.

------------

Het bestuur van Eeklo wil de kerktoren in de Oostveldstraat slopen. Oppositiepartij N-VA in Eeklo wil dit echter niet en vindt de kertoren een baken in de stad Eeklo.

De herbestemming van de kerk in de Oostveldstraat is al een hele tijd onderwerp van discussie. Al van in 2015 wordt gezocht naar een sociale functie voor het waardevolle kerkgebouw.

----------

Bij online tuin-, hout- en bouwhandelaar Exzo uit Aalter krijgen ze heel wat bestellingen binnen. Dat staat te lezen in de krant het Laatste Nieuws. Doordat het er opnieuw naar uitziet dat we een groot deel van de vakantie in onze eigen tuin zullen doorbrengen, stijgt de verkoop van tuinartikelen. Het bedrijf EXZO uit Aalter zorgt alvast voor dubbel zoveel stockageruimte en extra personeel.

------------

Het kruispunt van de Sint-Pietersmolenstraat met de N9 Oostendse Steenweg krijgt binnenkort verkeerslichten. Dat komt door het moeilijke uitrijden vanuit die eerste straat tijdens spitsuren. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en een veiligere fietsoversteek aan de Sint-Pietersmolenstraat in Brugge.

------------

Het Brugse stadsbestuur nam kennis van de uitspraak van de politierechter over het proces-verbaal dat opgemaakt werd naar aanleiding van een melding door verkeersclown Fieto. Als gemachtigd opzichter staat Fieto al jaren in voor een veilige oversteek van de Leopold I-laan naar de basisschool in Christus-Koning. De politierechter besliste om een bestuurder vrij te spreken van een verkeerssituatie die Fieto rapporteerde. Het Openbaar Ministerie heeft vandaag aangekondigd beroep aan te tekenen tegen de vrijspraak.

---------------------------

Er zal nog dit jaar nog gestart worden met restauratiewerken aan het kasteel van Poeke. Ondertussen wordt er nagedacht over een toeristische bestemming voor de neoclassicistische parel. In juli van vorig jaar kocht Toerisme Vlaanderen voor een symbolische euro het kasteel van Poeke in Aalter.

------------

De Week van de Vrijwilliger, van 27 februari tot en met 7 maart, krijgt in Aalter een bijzondere invulling: het lokaal bestuur en de sociale raad bedanken dit jaar niet alleen onze vele vrijwilligers voor hun inzet, maar ook iedereen die het afgelopen coronajaar iets gedaan heeft voor een ander. Het lokaal bestuur en de sociale raad Aalter bieden dan, in samenwerking met de Aalterse bakkers, een Warme Hart-cake aan die je dan kunt kopen en schenken aan een vrijwilliger.

-----------

Songwriter Theresa Platteau uit Eeklo start een nieuw muzikaal avontuur onder de naam MagicKal. Ze doet dat samen met de Britse producer en schrijver Mike Jolly. Het internationale duo wil met hun project MagicKal gaan voor radio- en clubvriendelijke dansmuziek. Zowel Theresa als Mike hebben hun strepen in de muziekwereld al verdiend. Theresa tekende op haar zestiende haar eerste platencontract bij het grote label RCA en werkte al met nationale en internationale producers.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws