Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 25 februari 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 25 februari 2021 door Crew

Er werden opnieuw zes vluchtelingen aangetroffen in een container op de terreinen van de zeehaven op de westelijke strekdam van Zeebrugge. Ze konden ternauwernood de hulpdiensten verwittigen en dat heeft hen wellicht het leven gered. Steeds meer wordt er aangedrongen om de Zeebrugse haven en ook de omgeving te laten controleren door autonome drones. Je hoort general manager van drone-matrix Lander Vanwelckenhuzen: *** Om de veiligheid in de complexe havenomgeving te handhaven, voorziet men dus voor het eerst een autonome drone in de haven van Zeebrugge.

----------------

De straat Adegem-Dorp in Adegem wordt vier dinsdagavonden afgesloten, omdat er brandweeroefeningen gehouden worden. De brandweeroefening gebeurt op dinsdagavonden 2, 9, 16 en 23 maart, telkens ter hoogte van huisnummer 49. De straat gaat er volledig dicht voor het verkeer en dat telkens van 19.10 tot 21.20 uur.

----------------------

Vanavond hult Cultuurcentrum Brugge de Koninklijke stadsschouwburg in een hoopgevend groen licht. Niet alleen omdat de lente in aantocht is. Maar vooral als teken van veerkracht. De culturele winter heeft lang genoeg geduurd. Nu het Overlegcomité vrijdag samenkomt, is het tijd om (terug) een sterk signaal de wereld in te sturen. Samen met alle Belgische cultuurhuizen roept Cultuurcentrum Brugge op tot heropening van de culturele sector.

----------------

Eeklo gaat deze zomer opnieuw voor een parkeervrije Markt, en extra ruimte voor horecaterrassen. Dat gebeurt van zodra de horeca weer open mag, en dus langer dan drie maanden. Schepen Christophe De Waele en het bestuur van Eeklo willen dit systeem ook de komende jaren aanhouden, los van corona. Er werd gemerkt dat de Eeklonaar en de bezoeker van de horecaterassen op de Markt van Eeklo appreciëren.

------------------

De socialistische vakbond voerde gisteren actie aan de treinstations van onder andere Eeklo. Ze protesteren tegen de verminderde openingsuren van de loketten in Eeklo.
De vakbond vreest voor de kwaliteit van de dienstverlening omdat de man of de vrouw aan het loket nog altijd een meerwaarde heeft. In vergelijking met een automaat die nooit het goedkoopste ticket zal aanbieden aan de reiziger.

--------------------

Een tienermeisje postte een filmpje op sociale media waarin te zien was hoe ze een hondje op de grond laat vallen. Ondertussen is een hetze ontstaan tegen het meisje. De politie van Maldegem roept op om de gemoederen te bedaren. De politie heeft ondertussen al contact gehad met het meisje en haar familie. Het onderzoek, zowel naar de feiten in de filmpjes als de haatberichten op sociale media, is momenteel in handen van het parket van Oost-Vlaanderen.

-----------

Gisteren met het lenteweer mocht er geen enkele ijskar rondrijden omwille van de coronamaatregelen, dat konden we vernemen van Glen Martens van ijsjeszaak Camaleonté uit Maldegem: *****

Woensdag stond Glen Martens met zijn ijskarwagen in een park in Maldegem: *****

Wanneer Camaleonté terug ijsjes mag rondrijden van deur tot deur is nog niet duidelijk.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws