Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 1 maart 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 28 februari 2021 door Crew

De politie van zone Meetjesland onderwierp 2.762 voertuigen aan een snelheidscontrole. Daarbij begingen 143 bestuurders, wat neerkomt op zo’n 5 procent, een overtreding. In de Kriekmoerstraat in Eeklo werd een bestuurder betrapt met een snelheid van 76 kilometer per uur, waar de maximum toegelaten snelheid 50 kilometer per uur bedraagt. Naast snelheidscontroles werden ook 67 bestuurders onderworpen aan een controle op het rijden onder invloed.

------------

Op de site waar vroeger sporthal Van Cauteren en jeugdhuis Redekiel huisden, opende afgelopen weekend residentie Alex de deuren. Het complex biedt ruimte aan 62 serviceflats, waarvan er al 35 verkocht zijn. De Maldegemse sporthal Van Cauteren en het aanpalende jeugdhuis De Redekiel aan de Bloemestraat gingen in 2018 tegen de vlakte.

-------------

De gemeenteraad van Beernem keurde de bestekken goed voor de renovatie van de Sijselestraat tussen Markt en Melkweg én voor de heraanleg van de Beernemstraat en Scherpestraat. De betonstraatstenen worden vervangen door asfalt en de parkeerplaatsen worden herschikt. Deze werken worden nog voor het zomerverlof uitgevoerd.

-----------

Zeven laatstejaarsstudenten van het College ten Doorn in Eeklo laten de eerste week van maart muzikaal van zich horen. Via sociale media lanceren ze elke dag een lied. College ten Doorn geeft zijn creatieve leerlingen normaal verschillende keren per jaar een podium. Maar door corona krijgen de leerlingen daar nu al een jaar de kans niet toe. Via de Facebookpagina van College ten Doorn kan je de leerlingen toch aan werk zien.

---------

Afgelopen week werden in en rond de haven van Zeebrugge dubbel zoveel transmigranten opgepakt als tijdens een gemiddelde week. Dat meldt het Brugse parket. Het voorbije weekend nog werden twee opgepakte havenindringers gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Sinds vorige maandag werden binnen de haven alleen al 112 personen aangetroffen, terwijl het voorlopige weekgemiddelde dit jaar op 64 ligt. Een onmiddellijke verklaring voor de plotse stijging is er niet meteen.

---------------

De gestolen carnavalsbanner die in de nacht van zaterdag op zondag in Assenede gestolen werd, is zondagochtend beschadigd teruggevonden in Boekhoute. Omdat er dit jaar geen echt carnaval is, werd in Assenede heel de maand februari een carnavalswandeling gehouden. Langs het parcours hingen grote banners die de geschiedenis van het carnaval in beeld brengen. Maar zaterdagochtend bleek die aan de spoorwegbedding gestolen.

---------

De uitgestelde werken voor de vernieuwing van de N49 tussen Kaprijke en Assenede, staat ingepland van 18 april tot en met 2 mei. De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer zouden normaal gezien vorig najaar gebeurd zijn, maar werden toen tot drie keer toe uitgesteld. De werken worden uitgevoerd tussen het kruispunt met de Vaartstraat in Kaprijke en de brug Stroomstraat in Assenede, over een afstand van 4,5 kilometer.

------------------

Maldegem lanceert vanaf maandag 1 maart een eigen UitPas. Dat is een voordeelkaart waarmee je kortingen krijgt bij heel wat activiteiten in de gemeente. Een UitPas kost 5 euro. Wie al een UitPas Meetjesland heeft, krijgt de UitPas Maldegem gratis.

Met de UitPas Maldegem spaar je punten wanneer je deelneemt aan een activiteit. De gespaarde punten ruil je in voor mooie voordelen, zoals korting, een gratis zwembeurt, of een gratis ticket.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws