Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 september 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 24 september 2021 door Crew

Het nieuwe Verbauwenbad in Eeklo moet wellicht begin volgend jaar voor weken dicht, omdat de tegels op de bodem van het zwembad loskomen. Nu is nog een juridisch steekspel aan de gang over wie moet opdraaien voor de kosten. Maar dat het zwembad in Eeklo binnenkort dicht zal moeten voor herstellingswerken, staat nu al vast.

-------------------

Bij de sloop van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter zal de oude schoolgevel sneuvelen. Om het historisch karakter nog wat te behouden, zal in het nieuwe project wel enkele kenmerkende elementen van de oude Academie verwerkt worden. In het gebouw zulen jaartallen of glasstructuren aangebracht worden.

----------------------

Oost-Vlaanderen heeft 218.000 euro vrijgemaakt voor de toeristische sector in de provincie. Een aantal hotels vakantiewoningen of B&B's vielen uit de boot toen de Vlaamse overheid haar steunmaatregelen uitdeelde, maar nu kunnen ze toch op steun van de provincie rekenen. Het gaat om een stimulusprogramma dat het op dit moment voor 13 zaken in Oost-Vlaanderen heeft mogelijk gemaakt om duurzame en ecologische ingrepen te doen aan hun gebouwen.

--------------------------

Leerlingen aan het lezen krijgen, dat is het doel van de nieuwe schoolbibliotheek op College ten Doorn in Eeklo. Een oude ruimte werd er volledig vernieuwd en hip ingericht, om de leerlingen naar binnen te lokken en te overtuigen om een boek vast te nemen en te lezen. Het college heeft zo'n 1500 boeken liggen. Hoe beter je leest, hoe beter je cijfers zijn op school, dat is al voldoende bewezen.

------------------------------

Het eerste ‘vierkant groen’-verkeerslicht in West-Vlaanderen staat op het Brugs kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan. Alle fietsers en voetgangers uit de verscheidene richtingen mogen samen oversteken, terwijl auto’s en vrachtwagens moeten wachten. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen juicht de beslissing toe om er een vierkant groen verkeerslicht te plaatsen.

----------------------------------

De stadsschuld van Brugge is met 68 miljoen euro, ofwel 814 euro per inwoner, historisch laag. Uit de jaarrekening van 2020 blijkt andermaal dat Brugge tot de financieel gezondste steden van het land behoort. De cijfers zijn vooral opmerkelijk omdat andere grote steden zoals Antwerpen en Gent veel meer schulden per inwoner hebben.

----------------

De Toevlucht en de Sociale Raad van Aalter willen zoveel mogelijk mensen van de sigaretten af helpen. Er volgt een nieuwe rookstopcursus. Op woensdag 29 september wordt een infoavond georganiseerd. Het is een laagdrempelige manier om, in een kleine groep, de sigaret te bannen onder begeleiding van een tabacoloog.

De infoavond van woensdag 29 september wordt gehouden om 19.30 uur in de lokalen van De Toevlucht, Sint-Jozefstraat 6 in Aalter.

------------------------

Maldegem zorgt voor een primeur in het Meetjesland, met de plaatsing van een automaat met gratis menstruatieproducten. De nieuwe automaat hangt in het openbaar damestoilet op de benedenverdieping van het gemeentehuis van Maldegem. Met een simpele druk op de knop kunnen meisjes en vrouwen maandverbanden, inlegkruisjes of tampons uit de automaat halen.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws