Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 september 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 22 september 2021 door Crew

De politie van Aalter rijdt rond met twee extra opvallende combi’s. Naar het voorbeeld van de collega’s in Antwerpen werden de dienstvoertuigen voorzien van het Battenburgpatroon, een blokkenpatroon dat zowel overdag als ‘s nachts beter zichtbaar is dankzij de sterk reflecterende vlakken. In verschillende Europese landen, Australië en Nieuw-Zeeland wordt het patroon al langer toegepast.

-----------------------------

Het WK tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge wordt positief geëvalueerd. “Noemenswaardige incidenten zijn er niet geweest. Zelfs de gevreesde verkeerschaos bleef uit, de Brugse politie is dan ook opgelucht dat de vijfdaagse zo vlot verliep. Het kort op de bal spelen en mensen via sociale media letterlijk de weg wijzen, werd duidelijk geapprecieerd.

-----------------

Voor het Repair Café Eeklo, dat plaatsvindt op zaterdag 25 september, is men op zoek naar extra medewerkers. Van bij de aanvang in 2014 was het Repair Café in Eeklo een voltreffer en door de jaren heen vonden steeds meer mensen de weg naar het café waar defecte toestellen, kledij en textiel en fietsen hersteld worden. Tijdens de coronacrisis waren bijeenkomsten verboden, maar op zaterdag 25 september kan je in het Zonneheem in Eeklo terug terecht Repair Café.

--------------------------

De vergunning voor nieuw dubbelrichtingsfietspad tussen Wingene en Beernem werd definitief vernietigd. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft een definitieve uitspraak gedaan in het dossier van het geplande dubbelrichtingsfietspad. Voor dat nieuwe fietspad zou een strook bosrand gekapt moeten worden, wat volgens de vzw Bescherm Bomen en Natuur schadelijk zou zijn voor het leefgebied van een bedreigde vleermuissoort.

----------------------------

De Kaaifeesten in Eeklo zullen voor de optredens in de feesttent dan toch werken met een Corona Safe Ticket. De buitenactiviteiten zoals de rommelmarkt kunnen gewoon doorgaan. Het nodige certificaat om de tent van ’t Kaaiken binnen te geraken, kan gedownload worden of kan telefonisch aangevraagd worden op 078/78.78.50. Het certificaat wordt vervolgens binnen de week opgestuurd.

-------------------------

Woensdag is een nieuw onverhard pleintje in de Eduard Neelemanslaan in Eeklo feestelijk geopend. Het grasveldje komt er in de plaats van een rotonde. Deze ontharding kadert in de actie waarbij er diverse onthardingsprojecten per jaar worden uitgevoerd en waar de stad Eeklo investeert in klimaat-adaptiemaatregelen.

------------------------

Patiënten en bezoekers van het AZ Alma in Eeklo zullen sneller met hun vragen bij de juiste persoon terechtkomen. Een digitaal infobord maakt duidelijk wie het aanspreekpunt of de behandelende arts van dienst is. Op die manier kunnen patiënten en bezoekers steeds de juiste persoon aanspreken. Het digitale informatiebord is nu al aanwezig op drie afdelingen, maar wordt uitgerold over het volledige ziekenhuis.

----------------------

Dankzij het WK wielrennen kon je de afgelopen weken weer vlot doorrijden op de N31 Expresweg in Brugge, maar vanaf maandag 27 september herstarten de werken aan het wegdek. Dan start de vierde fase van de onderhoudswerken op de N31 Expresweg. Er wordt een maand gewerkt op de weghelft richting E40/E403 aan de Koningin Astridlaan. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de Expresweg in beide richtingen over versmalde rijstroken.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws