Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 maart 2023

gepost 11 months ago, op vrijdag, 24 maart 2023 door Crew

De gemeente Aalter heeft een plan klaar dat de komende tien jaar 7,3 miljoen euro zal investeren om de CO2-uitstoot te verminderen. Het zogenaamde klimaatmitigatieplan bestaat uit een tachtigtal concrete acties. Aalter wil onder andere inzetten op ontharding van pleinen, opwaardering van de spoorweg en de komst van de Haven van Aalter.

—--------------------------------------

Aalter staat op zondag 2 april helemaal op z’n kop voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. De renners rijden door zes van de acht dorpen, en dus maar liefst 22 kilometer door Aalter. “In elk van die dorpen wordt het een volksfeest, soms zelfs met verschillende feestzones per dorp.

—----------------------------

Eeklo is zaterdag toe aan het 50ste Repair Café. De vzw De Verstelling startte met het initiatief in 2014. “In totaal voerde Repair Café Eeklo 2.330 herstellingen uit. Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in.

—--------------------------

De stad Eeklo start met de verkoop van de gronden van de Hartwijk, dat is de site van het oude ziekenhuis aan de Moeie. Samen met de aanleg van het Oeverpark en met de verkoop van het leegstaande gebouw van De Meerling, wordt de verloedering van de site tegengegaan.

—---------------------------------

De Partij De Merlaan wil langs de N49 in Maldegem geluidschermen met ingebouwde zonnepanelen. Schepen Stefaan Standaert (Groen) wil de mogelijkheid samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bekijken.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws