Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 maart 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 27 maart 2023 door Crew

In de Raverschootstraat in Eeklo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed in een garagebox. De wagen, die er al geruime tijd geparkeerd stond, vatte er plotseling vuur. Volgens de hulpdiensten gaat het om “verdachte feiten”.

—----------------------------------

De gemeente Aalter neemt vanaf woensdag 29 maart een nieuw reservatiesysteem in gebruik, voor een bezoek aan het recyclagepark. Het recyclagepark is en blijft in Aalter gratis, maar je moet wel altijd een afspraak maken. Een groot voordeel is dat je met het nieuwe systeem een afspraak kan maken voor de dag zelf, als er nog plaats vrij is.

—------------------------------------------------

De gemeente Aalter stuurt op zondag 2 april honderd Aalternaren naar de vip-zone van de aankomst van de Ronde van Vlaanderen, in Oudenaarde. Via een gemeentelijke wedstrijd werden vrijdagavond vijftig gelukkigen getrokken, die elk een duokaart winnen. Een prijs van 350 euro per persoon.

—----------------------------------------

Maldegem rolt een systeem uit dat parkeren voor zorgverleners gemakkelijker moet maken. Het dossier van zorgparkeren wordt over de partijgrenzen gedragen. Het was ook raadslid Kiran Van Landschoot (Open Vld) die mee aan de kar duwde. Hij is zelf thuisverpleger.

—-------------------------------------------

De fietssnelweg F6 tussen Gent en Brugge is weer wat langer. De missing link van 1,9 kilometer langs het Kanaal in Aalter is weggewerkt. De provincie Oost-Vlaanderen zal ook in Landegem (Deinze) en Drongen (Gent) verder aan de fietssnelweg werken.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws