Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 maart 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 27 maart 2023 door Crew

De plannen voor de site van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter zijn klaar. Het oude schoolgebouw gaat plat, en maakt plaats voor een ondergrondse centrumparking en een parkje. Opvallend: de toegangspoort van de oude Academie blijft in het concept bewaard.

—-------------------------------

Johan De Pau uit Maldegem werd opgelicht, onder meer via WhatsApp. Intussen is er 29.000 euro gerecupereerd door de bank. Oplichters maakten de ondernemer uit Maldegem in één dag 66.000 euro lichter. Eerst via een berichtje in naam van zijn dochter, later telefonisch in naam van zogezegd zijn bank.

—-----------------------------

Op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw in de Brugsesteenweg in Eeklo heeft maandagavond korstondig een brand gewoed. De batterij van een elektrische fiets vatte vuur op een matras in de slaapkamer.

—----------------------------

De Wandelclub Aalter-Brug heeft maandagnamiddag een rolstoelwandeling gehouden, met 36 bewoners van woonzorgcentrum Veilige Have.

—---------------------------------

De Oostveldstraat in Eeklo wordt een voorrangsweg. Bij goed weer wordt de belijning aangebracht. Ook de snelheidsregeling wijzigt. Omdat de Oostveldstraat een voorrangsweg wordt, zal je voortaan vijftig per uur mogen rijden.

—---------------------------------------

Politiezone Meetjesland houdt deze week in verschillende gemeentes snelheidscontroles. Zo zijn er snelheidscontroles in de Oostveldstraat in Eeklo. Daarnaast controleert de politie de snelheid in de Nieuwstraat, de Vaartstraat en de Voorstraat in Kaprijke.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws