Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 maart 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 23 maart 2023 door Crew

Aalter bouwt volop aan de feestkalender van 2023, en daar horen avond- en jaarmarkten bij. “De avondmarkt ‘Aalter Feest’ wordt dit jaar gehouden op vrijdag 23 juni, in en rond de Stationsstraat”. Een dag later, op zaterdag 24 juni, is het dan de avondmarkt in Knesselare.

—-------------------------------------------

Aalter krijgt volgend jaar een eigen binnenhaven. Aan industrieterrein Woestijne wordt een regionaal overslagcentrum gebouwd, met een loskade van 121 meter lang. “Een milieuvriendelijk alternatief voor vrachtverkeer, dat zeker nieuwe bedrijven naar Aalter zal lokken”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V).

—------------------------------

Het is stad Eeklo menens om de brandweer aan de Gentsesteenweg te houden. Daarvoor wil de stad het oude kantoor van de douane en accijnzen, vooraan de brandweersite, verwerven. Het stelt een ruil voor met het vredegerecht in de Stationsstraat.

—----------------------------

Na de succesvolle editie van JOBSinAalter vorig jaar, komt er op zaterdag 25 maart een vervolg op het Aalterse jobevent. Met meer dan 2.600 openstaande vacatures is Aalter het middelpunt van werkgelegenheid in de regio.

—-------------------------

Een koppel ooievaars trekt de aandacht in de buurt van een van de drukste kruispunten van Knesselare (Aalter). Twee ooievaars hebben een nest gemaakt hoog op een elektriciteitspaal langs de Urselseweg in Knesselare.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws