Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 24 april 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 23 april 2020 door Crew

Nu het recyclagepark van Eeklo weer open is na enkele weken sluiting, kan het er druk zijn. Wie geen zin heeft om lang in de file aan te schuiven, kan thuis best eens checken of er een lange wachtrij staat. Dat zegt ook burgemeester Luc Vandevelde ****u4 Via www.eeklo.be/recyclagepark kan je live de beelden bekijken. De beelden zijn ook bewust niet honderd procent zuiver, om de privacy van de bezoekers te garanderen.

--------------

De Oost-Vlaamse arbeidsmarkt heeft in de maand maart gevolgen ondervonden van de uitbraak van het coronavirus. Die cijfers zijn nu pas bekend geraakt. Uitzendkrachten die werken met interim-bureaus zijn de grootst getroffen groep, hoor je van Provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen Freddy Van Malderen: u1***** Er is ook een sterke stijging van de werkloosheidscijfers in het Meetjesland. ***** aldus Freddy Van Malderen, Provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen.

----------------------

De gemeente Aalter brengt kleur aan op de straten en pleinen door 3500 bloemen aan te planten. Het gaat om witte surfinia’s, rode Franse geraniums, fijnbladige heli-crys-ums, witte begonia’s met groen blad en rode begonia’s met groen blad. Prikkelt het je om te weten welke bloemen dat zijn, dat is het tijd voor een wandeling doorheen Aalter.

------------------

Na een periode van bijna vijf jaar, stijgt de Vlaamse werkloosheid voor het eerst terug. Het is sedert augustus 2015 geleden dat de cijfers zo hoog lagen. Dat zegt ook Provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen Freddy Van Malderen u2 ******

De werkloosheidscijfers die nu geanalyseerd werden zijn die van de voorbije maand maart. Voor de maand april zien de cijfers er nog hoger uit. *****

-----------------

Het stadsbestuur van Eeklo heeft de personeelsleden letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet, voor hun inzet tijdens deze coronacrisis. De komende dagen krijgen de 400 personeelsleden en medewerkers van het stadsbestuur een bloemetje horen we van burgemeester Luc Vandevelde ***u3 De bloemen kocht de stad Eeklo lokaal aan ***** Aldus burgemeester Luc Vandevelde over de personeelsleden van de stad Eeklo die een bloemetje krijgen voor hun inzet.

-------------------------

De gemeente Maldegem brengt, in samenwerking met lokale heemkundevrijwilligers een boek over de geschiedenis van Maldegem uit. Het is een eerste deel dat de geschiedenis van de gemeente van de prehistorie tot aan de Franse Revolutie omvat. Het boek is een bundeling van gekende gegevens uit vele publicaties, aangevuld met nieuwe feiten op basis van nieuw archiefonderzoek. Via www.maldegem.be/boekgeschiedenis kan je het boek bestellen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws