Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 april 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 23 april 2020 door Crew

De gemeenten Kaprijke, Assenede, Sint-Laureins en Eeklo kopen samen mondmaskers aan voor hun inwoners.

De stad Eeklo hing gisteren een masker aan het standbeeld De Grote Kop, als symbolische dank aan alle zorgverleners. Maar ook de inwoners mogen op mondmaskers rekenen. Het gaat om 75.000 mondmaskers voor de vier gemeenten, die we zullen verdelen onder de bevolking. De levering gebeurt de tweede helft van mei. Het gaat om zwarte wasbare, herbruikbare en gekeurde maskers. De bedoeling is dat de mensen dat massaal gebruiken wanneer ze buiten komen.

-------------------------------

Vlaams Belang Aalter vroeg aan het bestuur van Aalter of de poetsdienst van het OCMW voldoende ondersteunt is met veiligheidssmateriaal. Je hoort gemeenteraadslid Paul Beheyt ***** u3

Paul Beheyt gemeenteraadslid voo Vlaams Belang Aalter over de poetsdienst van het OCMW die ook kan rekenen op veiligheidsmateriaal.

------------------------

Gastenkamers Cambiare en De tafel van acht in Eeklo brengen een culinaire verwenbox aan huis, en doen dat lekker ouderwets met paard en kar.

We belden met Koen van B&B Cambiare uit Eeklo hoe ze op het idee kwamen: u2**** De box die ze verdelen met paard en kar bevat verfijnde groentensalades, en vlees van de Cambiarehoeve zoals gerookte ham. Deze is te bestellen bij Koen van B&B Cambiare in Eeklo.

-------------------

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem wil steunmaatregelen voor elke Aalternaar, en niet alleen voor de ondernemers. Want iedereen is door deze crisis getroffen. Ook de gewone burger”, zei De Crem nog. Vlaams Belang Aalter is niet akkoord met dit standpunt. Je hoort gemeenteraadslid Paul Beheyt over de stelling van De Crem: ***u4 aldus Paul Beheyt van Vlaams Belang Aalter, die ervoor pleit, steun aan te bieden aan diegene die er het meest nood aan hebben.

--------------------------------------------

Woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter laat sinds gisteren op een veilige manier tuinbezoek toe tussen rusthuisbewoners en hun familie. Er staan dranghekkens tussen de bewoners en de bezoeker en het bezoek speelt zich af in de tuin. Je hoort een tevreden directeur van Veilige Have Nancy Sturtewagen: u ***** Het bezoek gebeurt op een veilige manier want de tuin is nog eens onderverdeeld. ***** Nancy Sturtewagen Directeur van Veilige Have Aalter over het bezoek dat toegelaten is in de tuin van het woonzorgcentrum.

------------------------

De gemeente Aalter laat onze redactie van Kix nog weten dat de de wijkinzameling van klein gevaarlijk afval op zaterdag 25 april aan de kerk in Ursel en aan de Prinsengoeddreef in Knesselare niet door gaan.

Je kan KGA wel kwijt in het recyclagepark Aalter-centrum, dat sinds 20 april opnieuw geopend is. Vergeet niet om op voorhand te reserveren.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws