Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 april 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 22 april 2020 door Crew

Groen Aalter wilde op de gemeenteraad van maandagavond weten hoeveel coronaboetes de politie van Aalter de voorbije weken al heeft uitgeschreven. Je hoort Jesse De Meulenaere van Groen **** u De politie van Aalter werkt op een menselijke manier zegt Waarnemend burgemeester Patrick Hoste***** aldus Waarnemend burgemeester Patrick Hoste over de coronaboetes in Aalter.

-----------------------------

Lege straten geven sommige chauffeurs de neiging om veel te snel te rijden, stelt de politiezone Meetjesland Centrum vast na een snelheidscontrole maandagvoormiddag.

De lokale politie controleerde de snelheid van 537 voertuigen en 63 van de chauffeurs waren in overtreding. Dat komt overeen met ongeveer 12 procent. De grootste snelheidsduivel werd betrapt in de Vrombautstraat in Eeklo, waar een chauffeur aan 94 kilometer per uur geflitst werd, bijna het dubbele van de toegelaten snelheid.

--------------------

De gemeente Maldegem heeft 200.000 mondmaskers aangekocht, en zal die ter beschikking stellen voor alle inwoners van de gemeente.

De gemeente was vooruitziend, en besliste al meer dan een maand geleden om de mondmaskers aan te kopen. Elke Maldegemnaar zal binnenkort een aantal mondmaskers krijgen, om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus.

------------------------------------------

De nieuwe fusiegemeente Aalter begraaft definitief de vlag en het wapenschild van de ‘oude gemeente’ Knesselare. Dit is opnieuw een kaakslag voor de inwoners van Knesselare zegt Mieke Schauvliege: ***** Ook Vlaams Belang Aalter vindt dit een negatief voor de inwoners van Knesselare, je hoort Paul Beheyt ****. Burgemeester Pieter De Crem over het wapenschild van Aalter na de fusie met Knesselare *******

--------------------

Opvallende taferelen gisterenavond aan de Brugse vestiging van McDonald’s: tot laat op de avond stonden er klanten tot anderhalf uur aan te schuiven voor hun favoriete hamburger. De toestroom was zo groot, dat het keukenpersoneel het verkeer richting de drive-in moest regelen. De wagens kwamen langs alle kanten aangereden en vormden de hele avond een ellenlange wachtrij. Uiteindelijk verliep alles wel veilig en rustig.

----------------------

De fietsbrug en het jaagpad, tussen de jachthaven en de Miseriebocht in Beernem, zijn opnieuw open voor fietsers en wandelaars. De populaire fietsroutes werden afgesloten om sociale distancing te bewaren.

In de plaats van de fietsbrug konden fietsers en wandelaars de Louisabrug gebruiken waar je aan beide kanten van de brug kan fietsen en wandelen. Fietsers die niet meer langs het jaagpad kunnen fietsen, kunnen fietsen via de Sint-Jorisstraat in Beernem.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws