Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 april 2020

gepost 4 years ago, op zondag, 26 april 2020 door Crew

Vandaag start een aannemer met herstellingswerken in de 39ste Linielaan, in het centrum van Maldegem. De straat zal tot en met 17 mei afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. In de straat worden de verzakkingen in de rijweg hersteld en zullen enkele riooldeksels en straatkolken herplaatst worden. Er wordt een omleiding voorzien. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding.

-------------------------------

De stad Eeklo kocht voor alle inwoners mondmaskers.

Er kwam veel druk om ook voor inwoners iets te doen voor mondmaskers”, zegt burgemeester Luc Vandevelde van Eeklo. ***** De maskers zijn herbruikbare, stoffen en wasbaar. ***** Burgemeester Luc Vandevelde uit Eeklo over hoe je de maskers kan wassen.

---------------------

Het provinciaal domein Het Leen in Eeklo is sedert vrijdag, terug open voor wandelaars en fietsers uit de buurt. Het stadsbestuur had al eerder gevraagd naar de heropening van Het Leen. het domein is enkel toegankelijk voor wandelaars en fietsers die in de buurt wonen. Ook gebruik van speeltuinen is niet toegelaten. Het is niet de bedoeling dat mensen de wagen nemen om er te gaan wandelen. Daarom worden de parkings afgesloten.

------------------------

De sorteercentra en ophalers meldden aan IVM dat er de laatste tijd regelmatig injectienaalden gevonden worden in de PMD-zakken. Gebruikte naalden moeten als KGA-afval naar het containerpark gebracht worden, maar door de coronamaatregelen kan dat in veel gemeenten tijdelijk niet. Ze in de PMD-zak steken is echter niet de bedoeling.

---------------

Zoals we eerder al melden in dit KIX regionieuws stijgen de werkloosheidscijfers. terug na 5 jaar daling. West-Vlaanderen stijgt het meest maar heeft minder werklozen dan Oost-Vlaanderen. Je hoort directeur bij de VDAB Freddy Van Malderen: ****

Oost-Vlaanderen telt ruim 41.000 werzoekenden en West-Vlaanderen ruim 27.000.

-------------------

Vandaag starten werken in de Burgemeester Pussemierstraat in Eeklo. De werken zullen drie weken duren. De Burgemeester Pussemierstraat is de straat naar de stedelijke sporthal van Eeklo. Een aannemer gaat er nutswerken uitvoeren. “Tijdens de volledige duur van de werken zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden. De werf kan doorgaan in deze coronatijden. Er zal uiteraard rekening gehouden worden met de basisregels op vlak van hygiëne en social distancing.

----------------------

De vergadering van de gemeente- en OCMW-raad van de stad Eeklo van deze avond zal op digitale wijze, via videoconferentie, plaatsvinden om voldoende afstand tussen de leden te garanderen. De gemeenteraads- en OCMW-raadszitting zullen uitzonderlijk zonder publiek plaatsvinden. Je hoort de burgemeester van Eeklo over de gemeenteraad van vanvond. ****** Aldus burgemeester Luc Vandevelde over de videoconferentie.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws