Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 april 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 28 april 2020 door Crew

Het nieuwe afrittencomplex E40 in Aalter gaat in de eerste helft van mei volledig open voor het verkeer. Morgen woensdag 29 april komen Vlaams minister Lydia Peeters en minister en titelvoerend burgemeester Pieter De Crem de laatste werken op het afrittencomplex bekijken. Dan zullen ze ook de datum meegeven, waarop het verkeer alle bruggen, rotondes en nieuwigheden op het complex zullen kunnen gebruiken. Al sinds 2016 wordt gewerkt aan het nieuwe op- en afrittencomplex in Aalter. De werf is zo goed als af.

------------

Schepen van Leefmilieu en natuur in Aalter Kris Ally stelt het klimaat adaptatieplan voor. Het plan moet de gemeente klimaatbestendig maken. ****** u Aldus Kris Ally schepen van Leefmilieu in Aalter. Groen Aalter vindt dat het klimaat plan zeer vaag opgesteld is. Je hoort gemeenteraadslid Mieke Schauvlieghe ****u2 aldus Mieke Schauvlieghe over het klimaat adaptatieplan van de gemeente Aalter.

-----------------------------

Stad Damme is al een tijd bezig met inventaris van trage wegen, maar vraagt nu haar inwoners om hulp bij de opmaak van haar trage wegenplan. Trage wegen zijn smalle paden tussen de velden en woningen om zich te voet of met de fiets te kunnen verplaatsen. Nu veel mensen aan het wandelen zijn gegaan in de eigen omgeving, wil de stad graag vernemen wat de toestand van de wegen is en welke verbindingen nog effectief worden gebruikt of welke nuttig zouden zijn.

Suggesties en opmerkingen over de trage wegen in Damme zijn welkom op [email protected].

-----------------------------

Als we de overstromingen van 2018 willen voorkomen in Aalter pleit gemeenteraadslid voor Groen Mieke Schauvlieghe voor een ontharding van bepaalde plaatsen. Zo raakt de waterriolering minder snel overbelast. Je hoort Mieke Schauvlieghe over de maatregelen om overstromingen in Aalter te voorkomen: *** u3 *** De schepen van LeefmilieuKris Ally benadrukt dat Aalter een voorloper is op vlak van een gescheiden rioleringen: **** Schepen van leefmilieu Kris Ally over de gescheiden rioleringen in Aalter.

--------------------------

Oppositiepartij N-VA in Tielt roept het stadsbestuur van Tielt op om nu al in overleg te gaan met de handelaars om ervoor te zorgen dat de opgelegde maatregelen rondom social distancing nageleefd kunnen worden op het ogenblik dat de winkels de deuren opnieuw mogen openen. N-VA stelt voor om de drukke Kortrijkstraat in Tielt autovrij te maken, je hoort gemeenteraadslid Henk Mauws: ****

De wagen kan dan geparkeerd worden op de collegesite van Tielt en zowel de rijweg als de parking in de Kortrijkstraat kan dan door voetgangers gebruikt worden. Je hoorde daarover N-VA gemeenteraadslid in Tielt: Henk Mauws.

----------------------

De gemeente Beernem heeft beslist om tien computers in bruikleen te geven aan kansarme gezinnen. Die computers dienen voor preteaching, waarbij ouders hun kroost via de computer les geven.

Het gaat om vier laptops uit de gemeentelijke ICT-infrastructuur, een laptop die aan de gemeente Beernem geschonken werd, en vijf chromebooks.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws