Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 29 april 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 29 april 2020 door Crew

Er is na 45 jaar eindelijk een startdatum voor de aanpak van de Ring rond Eeklo. In 2022 wordt gestart met de eerste fase, tussen het kruispunt van de Teut en Nieuwendorpe. De Brugsesteenweg wordt daar definitief afgesloten van de Ring in Eeklo.

CD&V Eeklo verzet zich meteen tegen de plannen om de Brugsesteenweg volledig af te sluiten, en post de komende dagen een bewonersbrief.

---------------------

Door de corona maatregelen wordt de horecasector zwaar getroffen. Wellicht zal de horeca ook als laatste sector terug kunnen opstarten, dat horen we van Steven Van Den Bossche van wijnhandel Van Den Bossche uit Maldegem: u2****

Je hoorde Steven Van Den Bossche van de gelijknamige wijnhandel in Maldegem.

-----------------------

Door het coronavirus pakt het Rode Kruis haar stickeractie dit jaar anders aan. In de plaats van de stickers op straat en op kruispunten aan de man te brengen, zullen er in de regio Tielt 4.500 stickers gratis in de brievenbussen worden gestopt, samen met een brief waarin het Rode Kruis een oproep doet naar giften.

Er waren al 770.000 stickers met Suske en Wiske in de hoofdrol gedrukt toen de coronacrisis in ons land uitbrak. In plaats van ze weg te gooien, geeft het Rode Kruis die nu cadeau. Het geld dat in de regio Tielt wordt ingezameld zal gebruikt worden om nieuwe kledij te kopen voor de ambulanciers van de 112.

--------------------

Wingene is een jeugdcafé rijker. Chiara Devooght en haar vriendin Anouk Plets, de gezichten van eetcafé Peetje Klakke, namen het vroegere café Contrefort op de markt over en herdopen de zaak tot Bar Bièras. Beide zaken in centrum Wingene liggen amper op 100 meter van elkaar. We vragen aan Chiara Devooght waarom dan deze overname ? ****u3******** Aldus Chiara Devooght over het nieuwe jeugdcafé Bar Bièras in Wingene.

---------------------

Het nieuwe Kunstencentrum aan het station van Aalter moet na de zomer officieel de deuren openen. Het Kunstencentrum wordt de nieuwe stek voor de bibliotheek en de Academie van Aalter. Normaal moest het gebouw rond Pasen openen, maar dat is opgeschoven naar september. Het gaat om een gebouw van vier verdiepingen, dus daar kunnen de werkmannen de social disctancing gemakkelijker respecteren.

----------------------

In Wingene start een nieuw jeugdcafé Bar Bièras. Terwijl de horecasector gesloten is blijven ondernemers toch met volle moed plannen smeden. We vragen aan Chiara Devooght die na de maatregelen start met Bar Bièras van waar ze de durf haalt ? *** u4

Aldus een optimistische Chirara Devooght over het nieuwe jeugdcafé Bar Bièras in Wingene

------------------

Eeklo start een studie op om het kruispunt van de Oostveldstraat met de drukke N9 veiliger te maken. De eerste aanpassingen aan het kruispunt van de Oostveldstraat met de N9 moeten begin volgend jaar al uitgevoerd worden. Het kruispunt zal heraangelegd worden wanneer de doortocht structureel aangepakt wordt. Welke ingrepen er komen, staat nog niet vast.

--------------------------------

Wijnhandel Van Den Bossche langs de N9 in Maldegem bestaat 120 jaar, en viert dat door 1.000 gratis flessen wijn weg te geven aan hun horecaklanten. Dat zegt ook Steven Van Den Bossche: u1 ****** De wijhandel van Steven Van Den Bossche mocht open blijven maar toch hebben ze zelf beslist om te sluiten: u **** Aldus Steven Van Den Bossche van de gelijknamige wijnhandel in Maldegem.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws