Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 22 januari 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 21 januari 2021 door Crew

Het actiecomité: Red Oostmolen in Aalter is gekant tegen de verkaveling van 319 woningen in de buurt. Volgens inwoners van Oostmolen en Houtem in Aalter is er geen nood aan extra bouwkavels vandaar ook het protest tegen de verkaveling.

----------

De inwoners van Maldegem krijgen voortaan elke week gratis een exemplaar van het weekblad Vrij Maldegem in de brievenbus. Het bestuur van Maldegem wil zo zijn de inwoners elke week informeren over de gang van zaken in Maldegem. De gemeente sloot hiervoor een samenwerkingsovereenkomst af met drukkerij Van Hoestenberghe.

----------

In een open brief, gericht aan de Oost-Vlaamse volksvertegenwoordigers, vraagt UNIZO Oost-Vlaanderen meer aandacht voor de 'vergeten ondernemers' in deze crisis. Ondernemers uit allerhande sectoren zoals de horeca, evenementensector, contactberoepen, … en hun vele toeleveranciers​. De vraag wordt ondersteund door getuigenissen van Oost-Vlaamse ondernemers, die geen perspectief hebben en aandacht vragen voor hun financieel en mentaal welzijn.

-------------

Vanaf mei 2021 wil AZ Zeno, de Knokse kliniek, haar nieuwe campus openen aan het rondpunt op de Brugse Steenweg in Maldegem, waar vroeger de Rijkswacht huisde. Momenteel heeft AZ Zeno naast Knokke al vestiging in Maldegem in de Stationsstraat.

---------------

De drie houten panelen van de reus Pierlala aan de kerk van Ursel bij Aalter zijn vernieuwd. De reus staat intussen al 6 jaar buiten en de drie houten panelen van elk 3,10 meter hoogte waren aan herstel toe. Na de reus Pierlala zullen de gemeentediensten van Aalter ook de speeltram Kamielken restaureren. Tegen de paasvakantie zou de speeltram terugkeren naar zijn vaste stek in het dorp Ursel.

----------------------

Corona heeft vorig jaar heel wat overlijdens veroorzaakt, maar in Eeklo is er geen sprake van oversterfte. Er werden er vorig jaar 493 overlijdens opgetekend. Een jaar eerder in 2019 waren dat nog 503 overlijdens. Vorig jaar stierven dus iets minder Eeklonaren. In Vlaanderen wordt nochtans een oversterfte van gemiddeld tien procent opgetekend.

---------------

De organisatoren van het Herbakkersfestival in Eeklo blijven voorzichtig, en vinden de vooruitzichten op de festivalzomer momenteel te vaag om al volop plannen te maken. Samen met de stad en muziekclub N9 zal bekeken worden welke scenario’s mogelijk zijn. Een mogelijkheid kan zijn dat er sneltesten aan de ingang van het festival doorgaan.

------------

Er komt een nieuw woonproject recht tegenover het historische Stoomcentrum in Maldegem. Het project Zuid58 telt 22 appartementen en onderaan drie winkelruimtes. Zuid58 is van de hand van projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare, en Berkein Architecten uit Aalter. Tegen eind 2023 wordt het project opgeleverd. “Met Zuid58 krijgt het Stationsplein van Maldegem een nieuwe aanblik.

---------------

Langs de Staatsbaan in Adegem, waar vroeger een Intermarché was gevestigd, komt binnenkort een Albert Heijn winkel. Ondertussen werd reeds met de sloop van het bestaande oude gebouw begonnen, Albert Heijn wil er een gloednieuw pand optrekken. De opening van de winkel is voorzien in augustus of september.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws