Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 21 januari 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 21 januari 2021 door Crew

AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland, is voorzichtig positief wat de opnames van patiënten met het coronavirus betreft. Tot gisteren waren er vier coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, maar geen enkele daarvan ligt op Intensieve Zorg. Vorige week mochten elf patiënten de cohorte-afdeling verlaten.

-----------------

De geluidsschermen langs de E40 in Aalter en rond het nieuwe afrittencomplex in de gemeente, zullen alles samen 14 miljoen euro kosten. De geluidschermen komen langsheen de E40 richting Oostende, vanaf de brug van de Lotenhullestraat tot aan de fly-over. In de richting van Brussel komen schermen vanaf de brug boven de N409. Deze schermen worden geplaatst om de woonwijken Loveld en Beukenpark te beschermen, en ook het geluid voor de woningen in de Sportlaan, Papenwal en in de omgeving van de Lindestraat te beperken.

------------------

De stad Brugge maakt verder werk van het ombouwen van de voormalige kaarsenfabriek langs de Kleine Pathoekeweg tot een erfgoedfabriek. De kunstschatten van Brugge zullen in de nieuwe ruimte opgeslagen worden. Nu worden die vaak nog in slechte omstandigheden bewaard.

-----------------

Oost-Vlaanderen heeft sinds kort een bosloket. Dat is een aanspreekpunt waar steden en gemeenten antwoorden krijgen op hun vragen over de aanleg van een nieuw bos. Amper 5,5 procent van Oost-Vlaanderen is bosgebied, dus er is dringend nood aan nieuwe bossen”, zo klinkt het. Het bosloket van de provincie helpt zoeken naar een geschikte locatie en kiest mee de juiste beplanting.

------------

Er zijn heel wat spelerswissels bij de tweedeprovincialer VK Adegem. Speler Arne De Smet trok naar FC Latem. VK Adegem zocht versterking en heeft met Pieter Van Hijfte-Ysebaert, een nieuwe rechterflank gevonden. Pieter is ex-speler bij Drongen.

------------

De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp kregen gisteren in de loop van de dag hun coronavaccin toegediend. Vandaag is het de beurt aan het personeel. Pas maandag volgen de vaccinaties op de zorgsite Ter Luchte in Ruddervoorde. Aanvankelijk stonden die vroeger gepland, maar door de vertraagde levering van Pfizer-vaccins moest de planning noodgedwongen gewijzigd worden. Intussen wordt in Oostkamp al de nodige voorbereidingen getroffen voor de opening van het vaccinatiecentrum in De Valkaart.

--------------------------

Maandag 25 januari wordt gestart met de aanleg van twee fietsvriendelijke stroken, in de Eikelstraat. Er komen twee fietsstroken in asfalt van anderhalve meter en in het midden een egaal herstel van de kasseien. De werken zullen ongeveer vijf weken duren. Tijdens de werken komt er een looproute langs de werfzone, zodat de verbinding tussen de Molenstraat (N9) en de rotonde aan De Tandem in Eeklo mogelijk blijft.

----------------

Aan het Jan Van Eyckplein in Brugge is woensdagavond een grondverzakking ontstaan. De precieze oorzaak daarvan is nog niet duidelijk, maar mogelijk liggen de werken die er bezig zijn op het plein mee aan de oorzaak. Het auto- en busverkeer moet voorlopig een omleiding volgen.

---------------

De grootschalige houtkap langs de kanaaloever in Beernem zorgt voor heel wat ophef. Buurtbewoners startten al een petitie en ook het gemeentebestuur van Beernem toont zich ontevreden en stelt zich vragen over het drastische karakter van het hakhoutbeheer langs de kanaaloever.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws