Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 20 januari 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 19 januari 2021 door Crew

Corona heeft vorig jaar ook in Maldegem voor een pak meer overlijdens gezorgd. Vorig jaar stierven in Maldegem 260 inwoners. Dat is het hoogste cijfer van de laatste vijf jaar, en daar zit corona voor heel wat tussen. Een jaar eerder waren er in Maldegem 187 overlijden. De zogenaamde ‘oversterfte’ ligt in Maldegem daarmee iets hoger dan elders in Vlaanderen. Het Vlaams gemiddelde ligt op 10 procent meer overlijdens in 2020.

----------------------

Jean-Pierre Martens is door de stemmers van het Bewonersplatform Ursel InZicht verkozen tot ‘verdienstelijke Urselnaar van het jaar’.

Jean-Pierre Martens is coördinator van de Urselse bloedgevers, penningmeester van de kerkfabriek, maar vooral ook vrijwilliger in het rusthuis van Ursel.

--------------

Bij Ex industries in de Venecolaan in Aalter werd een eerste inzamelactie gehouden voor een vluchtelingenkamp in Duinkerke. Komend weekend is er terug een inzamelactie waarbij wordt gevraagd naar warme dekens, jassen, tenten, skipakken,....zo kunnen de vluchtelingen die in Duinkerke stranden zich weren tegen de koude dagen.

---------------

Anouk Vandevelde (13) en Sabina Pintea (14) spelen tennis bij TC Eeklo. Internationale ervaring opdoen in coronatijden is niet zo vanzelfsprekend, want meer dan de helft van de toernooien wordt bij ons door het virus geschrapt. De vader van Anouk woont in Kenia. In Nairobi wordt het internationaal juniorentoernooi tennis gespeeld. De twee meisjes uit Eeklo reizen dus naar Kenia en hopen om daar punten te sprokkelen voor een notering op de internationale ranking.

----------

De lokale politie heeft de voorbije twee weken 488 fietsen gecontroleerd in het Damse en Knokke-Heistse verkeer. Bijna een op de vijf fietsers was niet in orde. In totaal hadden 29 fietsen geen of een defect fietslicht. Vooral sportieve fietsen vormen een probleem. Velen vergeten dat ook een mountainbike of koersfiets bij duisternis verlichting en reflectoren moet hebben. De fietscontroles maakten deel uit van de achtste editie van de campagne ‘Ej me velo gezien!?

-----------------

Het Rode Kruis van Eeklo en Sint-Laureins organiseert in februari weer bloedinzamelingen. Door corona moet je wel op voorhand inschrijven. In Eeklo kan er bloed gedoneerd worden op 2 februari en op 9 februari. In Sint-Laureins vindt de bloedinzameling plaats op 19 februari. Op voorhand registreren is verplicht via donorportaal.rodekruis.be.

----------------

De gemeente Beernem start vanaf februari met studie- en opvoedingsondersteuning bij kwetsbare gezinnen. Hiervoor sloot de gemeente een samenwerking af met expertisecentrum De Katrol in Oostende. Kinderen uit kwetsbare gezinnen hebben het vaak moeilijk op school. Door de coronacrisis worden gezinnen bovendien nog eens extra getroffen: kinderen konden niet naar school en hebben in sommige gevallen een leerachterstand opgelopen. Met de ondersteuning worden kinderen uit deze gezinnen geholpen met huiswerk, taal en rekenen en leren studeren.

--------------------

De stad Brugge introduceert vanaf 25 januari een chatfunctie op haar website www.brugge.be. Dan zal het mogelijk zijn om te chatten met de medewerkers. Hiermee biedt Brugge een nog betere dienstverlening aan en zetten de stad in op doelgroepen die graag digitaal en laagdrempelig communiceren met ons stadspersoneel.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws