Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 januari 2021

gepost 1 month ago, op zondag, 24 januari 2021 door Crew

Medewerkers van het gemeentebestuur van Aalter hebben een proefopstelling van het vaccinatiedorp in de sporthal uitgezet. Om dokterskabinetten te bouwen werd gebruik gemaakt van de panelen die normaal gebruikt worden als stemhokje. Er is echter nog geen duidelijkheid wanneer de corona-vaccins in Aalter zullen geleverd worden zegt ook gemeenteraadslid Mieke Vertriest: ****u3

-----------------

Het gemeentebestuur van Maldegem wou de oude gebouwen van De Kring in deelgemeente Kleit afbreken en op dezelfde plaats een nieuwbouw realiseren als vrijetijdszaal. Het Bisdom hield echter de afbraak tegen. Het Kleitse verenigingsleven heeft snel nood aan een nieuw onderkomen. Daarom heet het bestuur in Maldegem beslist om de nieuwe ontmoetingszaal te voorzien op de site De Berken. Die plaats is goed bereikbaar, er is genoeg parking, goed voor polyvalent gebruik voor verenigingen en de locatie sluit perfect aan bij de huidige activiteiten.

-----------

Eeklo wordt de komende weken een pak groener, met de aanplant van bomen, struiken en vaste planten in heel wat straten. Dat zegt ook schepen in Eeklo Bob D’Haeseleer: *** u1 De aanplanting is niet alleen om visueel iets te veranderen maar heeft ook een bijzondere functie: ***** aldus schepen voor de partij Groen in Eeklo over de aanplanting van bomen en planten in de stad.

------------------

In het voormalig ziekenhuis van Sijsele zullen de inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins hun coronaprik dit voorjaar krijgen. De tijdstippen vanaf wanneer de vaccinaties door zullen gaan legt Vlaams parlementslid en burgemeester van Maldegem Bart Van Hulle uit **** u4 Aldus Maldegems burgemeester Bart Van Hulle die duidelijkheid schetst over de tijdstippen van vaccinatie.

-----------

Landbouwers uit het Meetjesland hebben zaterdagavond met een opvallende actie geijverd voor betere omstandigheden om te ondernemen. In een colonne van 100 feestelijk verlichte tractoren trokken de boeren door Assenede, Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke met de boodschap #geefboerenruimte. Een omgevingsvergunning verkrijgen is een loterij geworden zeggen de landbouwers. Met de actie willen de boeren aandacht voor hun werk en investeringen.

----------------

Mieke Vertriest wil Aalternaren vanop afstand in contact houden met elkaar. Onder het moto” Schrijf mee met Mieke” wil het gemeenteraadslid graag een verhalenbundel maken in tijden van Corona zegt Mieke Vertriest: **** u2 Verhalen kan je sturen voor 20 februari naar het mailadres [email protected] De opbrengst van het boek gaan naar de VZW Aalternatief horen we nog van Mieke: **** Mooi initiatief dus van Mieke Vertriest: Het project schrijf mee met Mieke ten voordele van VZW Aalternatief.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws