Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 21 juli 2023

gepost 7 months ago, op donderdag, 20 juli 2023 door Crew

Woningprijzen in de streek van Aalter, Eeklo en Maldegem stijgen sterk, ook appartementen worden duurder. Er werden in de eerste helft van 2023 fors minder huizen en appartementen gekocht, dat blijkt uit nieuwe cijfers van notaris.be. De verminderde druk op de markt zorgt er evenwel niet voor dat de prijzen omlaag gaan.

—----------------------------------------------

De gemeente Aalter heeft donderdag 500 gratis ijsjes uitgedeeld aan de kinderen en ouders van de verschillende speelstraten. Elf straten in groot-Aalter zijn tijdens de zomermaanden regelmatig afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat kinderen er zorgeloos op straat zouden kunnen spelen.

—-------------------------------------

Deze zomer zijn er ook in Eeklo opnieuw een aantal straten omgevormd tot speelstraten. In speelstraten is tussen 9 en 20 uur enkel plaatselijk verkeer toegestaan. Zo kunnen kinderen er zorgeloos op straat spelen.

—----------------------------------

De twee palen aan de Lostraat net aan de brug van de E40 worden accentverlichting boven de oversteekplaats voor fietsers. De verlichting zal het voor de fietsers een pak veiliger maken om over te steken.

—------------------------------------------

Cultuursite De Meet in Sint-Laureins bestaat vijftien jaar en dat wordt binnenkort gevierd met een feest. Op zaterdag 19 augustus is er vanaf 18 uur een feest gepland. Info: www.ccdemeet.be.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws