Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 21 januari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 21 januari 2022 door Crew

In het vaccinatiecentrum in het Sportpark van Aalter zijn al 55.000 prikken gezet. Ondertussen is in de Boomgaardstraat al gestart met de ombouw van de oude bibliotheek. Die staat leeg en zal later het nieuwe vaccinatiecentrum worden. Ondertussen hebben ook al 1.165 kinderen tussen 5 en 11 jaar hun eerste vaccin gekregen, ook de booster vaccinaties lopen nog.

—-----------------------------------------

Veearts Henk Deprest (51) legt donderdagavond de eed af als nieuwe schepen in Maldegem. De man achter het Dierenhotel De Hoeve langs de Expressweg N49 zet zo een nieuwe en onverwachte stap in zijn Maldegemse politieke carrière.

—-----------------------------

Het ziet ernaar uit dat het project van sociale woningmaatschappij Vivendo in Mispelaar in Assebroek terug naar af moet. Ook de provinciale omgevingsambtenaar heeft nu een negatief advies uitgebracht. Vivendo wil er 63 sociale woningen bouwen, maar volgens de buurtbewoners gebeurt dat in watergevoelig gebied.

—-----------------------------

Maandag 24 januari starten de langverwachte werken op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo. Dat heeft meteen gevolgen voor het verkeer, want de komende maanden zal enkel verkeer in één rijrichting nog mogelijk zijn. De eerste weken zal enkel aan de nutsleidingen gewerkt worden.

—-------------------------------------

Op de Markt in Eeklo is een 19-jarige bestuurder dinsdagavond tegen een verkeerspaal gereden. De man verloor de controle over het stuur. Hij legde een negatieve ademtest af. Het ongeval gebeurde dinsdagavond omstreeks 22.30 uur en raakte nu pas bekend. De bestuurder geraakte niet gewond, maar zijn voertuig was wel zwaar beschadigd en moest bijgevolg getakeld worden.

—--------------------------------------------

Thelma Rootsaert is 105 jaar en is daarmee de oudste inwoner van Eeklo. Thelma Rootsaert werd geboren op 20 januari 1917, in het Amerikaanse Ohio. Ze woonde tot haar 96ste in de Roze in Eeklo, maar geniet nu van het leven in woonzorgcentrum Avondzegen. Burgemeester Luc Vandevelde ging haar feliciteren namens de stad en had ook geschenken van het Koningshuis mee.

—---------------------------------------

Eeklo en IVM zorgen er voor dat snoeihout dit jaar vier keer aan huis opgehaald wordt, indien je zelf niet op het recyclagepark geraakt. Enkel takken van bomen of struiken met een maximumdoorsnede van 10 centimeter tellen als snoeihout. De eerste ophaling is voorzien in de week van 21 februari, en moet voor 2 februari aangevraagd worden via www.eeklo.be/snoeihout.

—-----------------------------------

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tussen 21 tot 24 januari noodherstellingen uit op de N31 Expresweg ter hoogte van de Legeweg in Brugge, en dit in beide richtingen. Dat zal hinder met zich meebrengen. Op die plek, nabij de gevangenis, zijn putten ontstaan in het wegdek van de trage (rechter)rijstrook. Ze werden al herhaaldelijk opgevuld met gietasfalt, maar er dringt zich een grondigere herstelling op.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws