Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 24 januari 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 23 januari 2022 door Crew

De ontwikkeling van de nieuwe megaverkaveling die aan Oostmolen in Aalter moet komen, wordt on hold gezet. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters vernietigt de beslissing voor de aanleg van de wegenis. Er werd volgens de minister onvoldoende rekening gehouden met de bezorgdheden rond verkeersveiligheid, de mobiliteit en de ontsluiting van de aangrenzende percelen.

—----------------------------------------

Januari is traditioneel een goede maand voor de horeca maar die traditie is momenteel ver te zoeken in de restaurants. De reservaties lopen terug of worden afgebeld. “De kerstvakantie is goed geweest, zegt Pieter Steyaert van brasserie de Litanie in Knesselare in het nieuwsblad. Hij heeft de indruk dat de mensen nu thuis blijven en niet meer uit eten gaan.

—----------------------------—--------------------------------

Maldegem haalt in februari niet alleen een schaatspiste naar de Markt, maar doet daar ook de hype van de ‘Ice Bumper Cars’ bovenop.Tijdens de kerstvakantie waren de ‘botsauto’s op het ijs’ al een echte hit op de kerstmarkt van Knokke. Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) zag het succes, en wou de attractie ook in zijn gemeente.

—--------------------------------

Aalter heeft de jubilerende koppels vorig jaar door corona niet op het gemeentehuis kunnen ontvangen, maar bezorgde de geschenken aan huis. Ook dit jaar worden de cadeaus zeker nog tot eind maart aan huis bezorgd. Vanaf april hoopt de gemeente de jubilarissen weer maandelijks te kunnen ontvangen op het gemeentehuis. Vorig jaar was er in Aalter een platina koppel dat zeventig jaar getrouwd was.

—---------------------------------

Het College ten Doorn in Eeklo, schakelt vanaf dinsdag 25 januari noodgedwongen over op twee weken afstandsonderwijs. Zowat alle leerlingen van de secundaire school moeten vanaf dinsdag tot en met vrijdag 4 februari van thuis les volgen. Alleen praktijklessen en stages kunnen nog doorgaan. Ook op college Ten Doorn in Eeklo zien ze dat heel veel leraren en schoolmedewerkers uitvallen omdat ze ziek zijn, of in quarantaine zitten.

—----------------------------

De verkeersdienst van politiezone Meetjesland Centrum heeft afgelopen dagen een actie gedaan die specifiek gericht was naar opgefokte bromfietsen. Er werden 19 bromfietsen gecontroleerd, 6 bleken er te snel te rijden. Bij een bromfiets klasse B was de hoogst gemeten snelheid 70 kilometer per uur.

—------------------------------

De gemeente Sint-Laureins neemt een studiebureau onder de arm, die de voor- en nadelen van een fusie voor het plattelandsdorp moet in kaart brengen. De resultaten van de studie moeten er tegen juni 2022 zijn. Nadien wil de gemeente een open debat met de inwoners van Sint-Laureins.

—-------------------------------

Wie op immosites surft, botst in het Meetjesland steeds meer op huizen van meer dan een miljoen euro. Met in Aalter zelfs een riante villa van 2.450.000 euro. Vergezichten en weids landschap bepalen vaak mee de prijs dat merkt de krant HLN op.

—----------------------------------

Maldegem blijft groeien. Vorig jaar kwamen er 281 inwoners bij, waardoor Maldegem nu 24.384 inwoners telt. Vroeger groeide Maldegem met 50 tot 70 inwoners per jaar. De meeste Maldegemnaars wonen in Maldegem-centrum gevolgd door Adegem en Kleit.

—-----------------------

Het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp opent in februari twee keer op vrijdagavond. De twee extra openingen vinden plaats op vrijdag 4 en 11 februari. Zowel volwassenen als kinderen die een uitnodiging ontvangen hebben, zijn welkom.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws