Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 20 januari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 20 januari 2022 door Crew

Fedasil heeft haar oog laten vallen op het historische Godshuis in Sint-Laureins en wil daar een asielcentrum voor 240 Afghanen van maken. Het gemeentebestuur protesteert en vindt dat niet kunnen. Absoluut de verkeerde keuze”, zegt de burgemeester. van Sint-Laureins Franki Van de Moere want op die plaats is er amper openbaar vervoer.

—-------------------------------

De gemeente Aalter gaat de loods in de Melkerijstraat in Lotenhulle verkopen. Er komt een oplossing voor de verenigingen. De loods van Lotenhulle wordt nog gebruikt door de plaatselijke fanfare en door de jeugd van KLJ Aalter die er haar stek heeft. De gemeente Aalter verkoopt de gronden aan de sociale huisvestingsmaatschappij, die daar nieuwe sociale woningen wil bouwen.

—------------------------------------------------

De politie van Maldegem de voorbije dagen 228 fietsers gecontroleerd op het gebruik van fietsverlichting. Tien fietsers bleken niet in orde te zijn. De politie stelde zich op aan belangrijke invalswegen naar de scholen, onder meer langs de Brielstraat, Stationsstraat en Gentse Steenweg in Maldegem.

—-----------------------------------

De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “Die 1.000 skeletten geven wetenschappers een unieke blik op de gezondheid, het sociale leven en de economie van toen.

—----------------------------------

De Aalterbon, de cadeaubon die je alleen bij de middenstand van groot-Aalter kan gebruiken, blijft een succes. Vorig jaar in 2021 werd voor ruim liefst 92.duizend euro aan Aalterbonnen gekocht. Een jaar eerder in 2020 werd voor ruim 65 duizend euro aan Aalterbonnen verkocht, de mindere verkoop kwam wellicht door de vele lockdowns in 2020.

—--------------------------------------------

Politiezone Meetjesland Centrum heeft terug een preventieve fietslichtcontrole gehouden. Wie in orde was, kreeg een zakje snoep als beloning. Van de 70 gecontroleerde fietsers, waren er 63 reglementair. De controle vond plaats aan de Ovonde en in de Kriekmoerstraat in Eeklo.

—---------------------------------------------

De Edestraat in het centrum van Maldegem wordt afgesloten voor alle doorgaand verkeer. De Edestraat is het smalle verbindingsstraatje tussen de Markt en de Noordstraat. Een verhuiswagen moet er vandaag parkeren, laden en lossen, en dan is ander verkeer onmogelijk.

—------------------------------------

Bewoners van Assebroek en Sint-Kruis merkten woensdagavond massaal een helikopter met zoeklichten op die een tijdlang boven de deelgemeenten vloog. Van een echte noodsituatie of zoektocht bleek evenwel geen sprake. Volgens de politie gaat het om een militaire oefening van de luchtmacht waarbij de helikopter na de oefening is geland op de basis in Sint-Kruis.

—-------------------------------------

Met ruim 52.000 boetes en 3,2 miljoen euro inkomsten uit parkeergeld legt Brugge in 2021 hogere cijfers voor dan in het eerste coronajaar 2020. Maar de aantallen komen nog lang niet aan die van voor de coronacrisis. Opvallend: de meeste boetes in Brugge worden in de Ezelstraat uitgeschreven.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws