Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal Nieuws vrijdag 21 februari 2020

gepost 4 years ago, op vrijdag, 21 februari 2020 door Crew

Langs de Natiënlaan in het West-Vlaamse Moerkerke is gisteren een voetganger overleden na een aanrijding met een vrachtwagen. Over de omstandigheden van het ongeval bestaat nog veel onduidelijkheid..

De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren. De man stierf ter plaatse.

De voetganger stak de drukke Natiënlaan vreemd genoeg een eindje voor de verkeerslichten over.

---------------------

De vroegere wijnwinkel Quinta das Vinhas op de Boomgaard in Aalter wordt een immo-kantoor in het centrum. Era Lafaut opent er de deuren. Het kantoor heeft al vestigingen in Deinze en Tielt, en komt binnenkort ook naar Aalter.

Op de Boomgaard staat de wijnwinkel Quinta das Vinhas leeg, nadat de speciaalzaak naar het industriepark verhuisde.

-------------------------

In Beernem heeft de eerste ‘trage weg’ een officiële straatnaam gekregen. Het gaat om Keunebilk voor de verbindingsweg tussen Govaertstraat en Lettenburg in Oedelem. Keunebilk is de naam die de oudere Oedelemnaars geven aan de weide waarlangs de wegel loopt.

------------------------

De 12 jarige Bere Waerniers van de Aalterse Zwemvereniging AZ Aalter komt met maar liefst zes medailles naar huis van de Vlaamse Jeugd Kampioenschappen.

Sinds september wordt keihard getraind voor de kampioenschappen. Het harde werken werd beloond voor Bere met vier maal goud op de 100, 200, en 400 meter vrije slag, en ook op de 200 meter rugslag. Hij haalt ook twee keer zilver, op de 100 meter rugslag en de 100 meter vlinderslag.

Fiel Sucaet mocht voor het eerst mee naar de kampioenschappen, en verraste iedereen in de 100 meter vrije slag met een plaats in de top 10.

-------------------------------------

Afgelopen zomer werd door het nieuwe stadsbestuur van Eeklo een forse prijsstijging doorgevoerd in de cafetaria en het restaurant van dienstencentrum Zonneheem. Senioren moesten plots fors meer betalen voor hun trappist of voor hun dagschotel. Er ontstond heel wat discussie, en een deel van de senioren bleef weg. De stad beloofde om na zes maanden voor een evaluatie en eventuele bijsturing te zorgen. Gertjan Blomme (CD&V) had die evaluatie in februari verwacht, maar deze maand komt die er niet. OCMW-voorzitter Danny Smessaert heeft alle cijfers opgevraagd tot eind januari en is nu met de verwerking van de gegevens bezig.

---------------------------

Alle inwoners van Middelburg, het kleinste dorpje van Maldegem, ontvangen deze week een enquête in de bus. De gemeente Maldegem onderzoekt samen met het Regionetwerk Gent of een dorpspunt in Middelburg wenselijk is. “Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en waar allerlei producten en diensten aangeboden worden.

--------------------------------

Gisteren en ook vandaag worden duizend kinderen uit de lagere scholen en het secundair onderwijs verwelkomd op de TechnoBoost-beurs in de Europahal in Tielt. Dertig bedrijven, scholen en opleidingscentra slaan met de beurs de handen in elkaar om kinderen en jongeren warm te maken voor wetenschap en technologie. Dit weekend kunnen volwassenen ook een kijkje komen nemen, want op zaterdag wordt TechnoBoost omgetoverd tot een jobbeurs.

----------------------------

Matisse Foré (13) uit Adegem maakt vanavond zijn opwachting op het podium van The Voice Kids op VTM. Daar is hij niet aan zijn proefstuk toe.

Matisse Foré is de zoon van ingenieur en schade-expert Benjamin Foré en gynaecoloog Fleur De Metsenaere, die onder andere in het AZ Alma in Eeklo aan de slag is. Hij zingt er vanavond ‘Soldiers of Love’ van Liliane Saint-Pierre.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws