Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 20 februari 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 19 februari 2020 door Crew

In Beernem is gisteren een levenloos lichaam aangetroffen in het kanaal Gent-Brugge-Oostende. Een schipper merkte het drijvende lichaam op ter hoogte van De Kijkuit en verwittigde de hulpdiensten. Onderzoek heeft intussen uitgewezen dat het gaat om de vermiste 69 jarige Patrick Van Steenkiste uit Hertsberge.

De man was al een drietal weken vermist. Op dinsdag 28 januari vertrok hij te voet uit zijn woning in de Sparrendreef in Hertsberge. Sindsdien ontbrak elk spoor. De politie ziet een wanhoopsdaad als meest waarschijnlijke piste.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn of op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

---------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de aanleg van een tijdelijke dam in de Damse Vaart in Hoeke. De dam zal vier jaar blijven liggen en kadert in de voorbereidende werken van de ombouw van de N49 tot autosnelweg.

Volgens het agentschap heeft de dam als doel om grondig studiewerk te verrichten als voorbereiding op de bouw van een eigenlijke brug over de Damse Vaart. Vanop de dam kunnen ze namelijk sonderingen uitvoeren om de ondergrond te onderzoeken.

------------------------

Op het Sint-Pietersveld, net op de grens van Wingene en Ruiselede, moeten dertig bomen in de Boskapeldreef en de Vagevuurstraat gekapt worden.

Een boomstudiebureau onderzocht meer dan zestig oude eiken en beuken in de omgeving van het Sint-Pietersveld. De aanleiding voor het onderzoek was dat een aantal bomen er zichtbaar ziek bij stonden. Uit veiligheidsoverwegingen zullen nu dertig bomen gerooid worden.

--------------------------

Inwoners en bezoekers van Brugge kunnen elke dag binnenlopen in het Politiehuis en andere regiokantoren met allerlei vragen en problemen waarbij de politie kan helpen. Dat gebeurde tot voor kort zonder afspraak waardoor er soms wel eens onvoorziene wachttijden zijn. Via de website kan men sinds mei 2019 een online afspraak boeken voor het Politiehuis. Omdat bewoners hier nu gretig gebruik van maken, wordt het online boeken van een afspraak nu ook mogelijk in de regiokantoren vanaf 1 maart 2020.

-----------------------------

Bij een korte controleactie in Brugge tegen misbruik van parkeerkaarten voor mensen met een beperking bleek bijna de helft van de gecontroleerde bestuurders niet in orde. De actie vond plaats op een Brugse parking met een brede strook parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Van de 15 gecontroleerde chauffeurs bleken in anderhalf uur tijd 7 kaarten onrechtmatig gebruikt. Eén van hen had een kleurenkopie op zak. Een andere bestuurder gebruikte de speciale parkeerkaart van een familielid die al 10 jaar overleden was.

--------------------------------

In het Alvo DB Center in Beernem zijn dinsdag twee winkeldieven op heterdaad betrapt. De twee mannen probeerden de kassa te passeren met onbetaalde flessen sterke drank. De Georgiërs hadden het gemunt op flessen champagne en whisky. Verdere onderzoek zal moeten uitwijzen of de verdachten nog aan meer feiten gelinkt kunnen worden.

------------------------------

De 16 jarige Pamala Alves uit Aalter doet een gooi naar het kroontje van Miss Benelux Beauty. Zoals haar naam al doet vermoeden, is Pamela niet in België geboren. Ze heeft Braziliaanse roots, en verhuisde tien jaar geleden naar ons land. Sinds eind vorig jaar woont ze in Aalter, waar ze school volgt in De Beuk. Met haar 16 jaar wordt Pamala Alves de jongste kandidate voor Miss Benelux Beauty. De finale van Miss Benelux Beauty vindt plaats in het Plopsatheater, op 28 juni. Pamala Alves steunen, kan via haar Facebookpagina en Instagram.

------------------------------

Murat Sisman, een Gentenaar met Turkse roots, wordt de nieuwe uitbater van de bekende feestzaal Mimosa in Eeklo. Hij wil dit voorjaar nog openen.

Murat Sisman is van het Gentse, maar woont momenteel in Ursel. Hij had jarenlang een eigen pittazaak in Wetteren. Mimosa wordt momenteel volop gerenoveerd. Alle zalen samen zullen feesten tot 800 personen mogelijk maken, maar ze blijven ook opsplitsbaar. Binnen een maand wil Sisman zijn vernieuwde feestzaal al openen.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws