Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 24 februari 2020

gepost 4 years ago, op zondag, 23 februari 2020 door Crew

Gisteren organiseerde de stad Damme samen met Levenslijn Damme de jaarlijkse herdenking van de verkeersslachtoffers op het Bradericplein in Vivenkapelle.

Er werden gelegenheidstoespraken gegeven door burgemeester Joachim Coens en korpschef Steve Desmet. Stadsfilosoof Roel Jacobus hield een beschouwing bij de gevoelige problematiek. Rita Van Laecke, voorzitter van Levenslijn Damme, gaf verder nog toelichting bij de werking en de activiteiten van Levenslijn rond de problematiek van slachtoffers in het verkeer.

--------------------------

Senioren en alleenstaanden kunnen voortaan ook in Knesselare en Ursel een keer per maand aanschuiven voor een warme maaltijd. In Poeke, Bellem, Maria-Aalter en Aalter Brug kon dit al.

Op het menu staat soep, een hoofdgerecht en een dessert, inclusief water en koffie. Je betaalt 10 euro. Wie het financieel moeilijk heeft, kan voor 5 euro eten. Wie er niet geraakt, kan beroep doen op de Minder Mobielen Centrale.

Inschrijven doe je een week voor de maaltijd via www.aalter.be/warme-maaltijden

-----------------------------------

Carnaval Maldegem schrapte gisterenmiddag de kinderstoet. De avondstoet ging wel gewoon door. De gemeente zat samen met politie, brandweer en de carnavalsvereniging Raad van Elf. Gisteren was er stormweer en hevige rukwinden van 90 kilometer per uur. De veiligheid van de carnavalisten en de toeschouwers kon op dat moment onvoldoende worden gegarandeerd. Vanaf 18 uur is de wind dan afgezwakt tot minder dan 50 kilometer per uur. De avondstoet kon dus wel gewoon doorgaan in Maldegem.

-----------------------

Van morgen tot zondag 1 maart zal in Maldegem, de Boudewijn Lippenstraat tussen de Stationsstraat en de Schouwburgplaats afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer en is parkeren niet mogelijk.

Er wordt een verzakt riooldeksel in het wegdek hersteld en de herstelling dient daarna nog een aantal dagen uit te drogen.

Het gemotoriseerd verkeer kan omrijden ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding.

------------------

Net als in Aalst doken gisteren tijdens de carnavalstoet van Heist enkele verklede ‘joden’ op. De carnavalisten willen met alles lachen, laten ze weten. Ze staken de draak met het verlies van Unesco-werelderfgoed van Aalst carnaval.

De stoet in Heist hing gisteren door de hevige wind even aan een zijden draadje, maar ging toch uit. Er waren voordien wel enkele maatregelen genomen. De 34 praalwagens konden uitrijden, zij het dan een halfuurtje later en op een alternatief parcours. De carnavalisten volgden het ‘binnenparcours’, dat ook morgen wordt gebruikt op voor de traditionele verlichte avondstoet. Ondanks het gure winterweer kwam er gisteren toch veel volk opdagen en genieten van de stoet. Ook in Blankenberge kon de carnavalstoet uit gaan.

-------------------------------

Vanaf maandag 24 februari start een externe aannemer in opdracht van het gemeentebestuur van Maldegem met het snoeien van bomen in heel wat straten, en op verschillende locaties in de gemeente. De snoeiwerken zullen enkele weken duren.

Tijdens de snoeiwerken zal de hinder voor het verkeer beperkt zijn en is alle doorgaand verkeer mogelijk. De buurtbewoners worden kort vooraf door de aannemer op de hoogte gebracht.

--------------------------

Stad Damme zal met de steun van Provincie West-Vlaanderen de verlichting in de boekenzaal, polyvalente zaal en gang van de hoofdbibliotheek in Sijsele door zuinige led-verlichting vervangen. Dat past binnen het kader van een lokaal klimaatproject.

De 99 verlichtingsarmaturen met 80W ontladingslampen worden vervangen door 23W ledarmaturen voorzien van spiegeloptiek om een ideale lichtspreiding te bekomen. De stadsdiensten zullen de werkzaamheden zelf uitvoeren. De Provincie betaalt de helft van de totale investeringskost van 8.348 euro.

---------------------------

De aanplanting van de middenberm van de N9 in het centrum van Eeklo vordert goed. Er wordt nog gewerkt tot begin maart.

Het stadsbestuur wil het centrum vergroenen en kiest voor een grote aanplanting van de middenberm. De werken zorgen voor wat verkeershinder in de stad. In het najaar dan worden de bloembollen geplant, maar dat betekent niet dat er geen kleur zal zijn in de lente. De bodemverbeteraar zorgt eenmalig voor de nodige geuren en kleuren in het centrum van Eeklo.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws