Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal Nieuws dinsdag 25 februari 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 25 februari 2020 door Crew

Politiezone Aalter kreeg al meerdere meldingen van bewoners die opgebeld werden met het trucje. De personen stellen zich voor als vertegenwoordiger van de firma Elko House of Elko Concept. U wordt in het Frans aangesproken en uw correcte gegevens worden gevraagd. Wanneer u naar deze tentoonstelling of prijsuitreiking gaat, wordt ondertussen in uw woning ingebroken”, volgens de politie.

De tactiek zou al langer bestaan en zelfs een jaarlijks terugkerend fenomeen zijn. Het advies van de politie is dan ook duidelijk: “Ga hier niet op in!”

------------------------------

De stad Eeklo gaat de Chalet Heldenpark, de vroegere Irish Pub, verkopen. Er wordt al een jaar gezocht naar een nieuwe uitbater voor de horecazaak, maar die wordt niet gevonden. Daarom wil de stad de Chalet nu verkopen, maar wel met de voorwaarde dat het een horecazaak moet blijven. Het gebouw heeft een geschiedenis van 100 jaar oud, maar wordt nu dus in de etalage gezet.

-----------------------------------------

Er komen slimme ANPR-camera’s langs de N368 Sint-Jorisstraat in Beernem en Hellestraat in Aalter. De gemeenteraden van Beernem en toen nog Knesselare beslisten eind 2018 om deze camera’s gezamenlijk te financieren, zodat een intergemeentelijke en interprovinciale trajectcontrole met vrachtwagensluis en nummerplaatherkenning zou ingevoerd worden langs dit traject.

-------------------------------------------

Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege van Groen uit Aalter gaat minister van Openbare Werken Lydia Peeters om uitleg vragen over een kaalkap langs het kanaal Gent-Brugge in Aalter en Beernem.

In opdracht van de Vlaamse Waterweg werden de voorbije weken nagenoeg alle bomen gekapt in twee zones langs het kanaal Gent-Brugge. In Aalter-Brug en Sint-Joris-Beernem werd over een lengte van 2,9 kilometer bijna een volledige kaalkap doorgevoerd. “Zo’n kaalkap is nefast voor zowel de natuur als het landschap langs het kanaal Gent-Brugge”, zegt Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege. Niet alleen is de landschappelijke impact groot. Ook de natuur moet het bekopen. Over een langer traject vinden onder meer broedvogels dan geen geschikt biotoop meer terug”, klinkt het nog.

--------------------------------

Gezinsbond Aalter organiseert op zaterdag 29 februari haar jaarlijkse tweedehandsbeurs. Op een nieuwe locatie en groter dan ooit.

Zaterdagvoormiddag kan je shoppen bij zestig standhouders, in de nieuwe locatie in het Sportpark in de Lindestraat in Aalter. De toegang is gratis. Voor de kinderen van shoppers en standhouders is er in kinderopvang voorzien.

--------------------------------

Op het kruispunt van de Vliegveldweg, Brugsesteenweg en de Nieuw Egemseweg in Egem (Pittem) is zondagnamiddag een 30-jarige fietser uit Pittem lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval.

Het kwam tot een aanrijding tussen de fietser en het voertuig van een 75-jarige vrouw uit Wingene. Met een ambulance is de fietser naar het ziekenhuis in Tielt gebracht. De politie van de zone Regio Tielt deed de vaststellingen.

-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws