Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 20 oktober 2023

gepost 6 months ago, op donderdag, 19 oktober 2023 door Crew

De Stationsstraat in Aalter zal ook vandaag dicht zijn voor de afbraak van de oude Academie. Het plan voorziet om beeldbepalende gevelelementen van de oude Academie te behouden. Hiervoor is een schoringsconstructie nodig. Die zorgt ervoor dat de gevels tijdens de werken blijven staan.

—----------------------------------------------------------

Een 40-jarige vrouw uit Maldegem heeft in de Brugse rechtbank de opschorting van straf gekregen, omdat ze als poetsvrouw één van haar klanten bestal. Het slachtoffer zag de feiten op haar camerabeelden gebeuren.

—-------------------------------------

Groen Eeklo is een petitie gestart om de toekomst van De Plek op het Jeneverplein te verzekeren. De Plek is een lokaal partnerschap tussen de stad Eeklo, en de gemeenten Kaprijke en Sint-Laureins. Het project heeft als doelstelling om de jeugdwerkloosheid in de regio te doen dalen.

—--------------------------------------

De komende dagen wordt voor extra licht gezorgd op de begraafplaatsen van Ursel en Knesselare. Het wordt een ingetogen, sereen en liefdevol samenzijn waarbij iedereen die het wenst, een lichtje op het graf van een dierbare overledene kan plaatsen.

—-------------------------------------------

Op 27 oktober vindt de eerste editie van de Halloween Trail plaats in Maria-Aalter. Je kan wandelen of lopen. Tijdens de tocht ga je op zoek naar de zogenaamde moordenaar van Cecilia en dat bijna 100 jaar na haar dood… De halloweentocht wordt georganiseerd door 3 studenten event- en projectmanagement.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws