Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 oktober 2023

gepost 4 months ago, op maandag, 23 oktober 2023 door Crew

Eeklo wil zoveel mogelijk daken in de stad van zonnepanelen voorzien. Na de stadsdaken en daken van bedrijven en verenigingen, lanceert stad Eeklo een uniek pilootproject om ook op meer daken van huurwoningen zonnepanelen te krijgen. Stad Eeklo heeft een klimaatactieplan dat in 2030 mikt op een CO₂- reductie van 63 procent.

—---------------------------------------------------

In de Middenweg in Ursel hebben er vrijdagnacht twee inbraken plaatsgevonden. In de ene woning werd er 500 euro cash geld gestolen. In het andere huis wisten de dieven geen buit te maken, hoewel ze alles doorzochten. Of beide inbraken door dezelfde daders werden gepleegd is onduidelijk.

—--------------------------------------------

Tijdens het kermisweekend in Bellem vond zaterdagnamiddag de jogging Testelopen plaats. 92 joggers trotseerden met plezier weer en wind. Zij maakten zich op voor een toertje van 5, 10, 15 of 21 kilometer tussen de velden van Hansbeke en Bellem en langs Vaart-Zuid.

—--------------------------------------------------------------------

In Maldegem zal de straatverlichting terug branden tussen 23 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens, dit zowel in de week als in het weekend.

—---------------------------------------

Acht straten in het centrum van Maldegem vormen sinds kort een fietszone. “Om de herkenbaarheid van deze fietszone te verhogen worden vanaf dinsdag 24 oktober wegmarkeringen aangebracht.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws