Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

gepost 9 months ago, op dinsdag, 24 oktober 2023 door Crew

Na lang wachten zijn de restauratiewerken aan de kerk van Balgerhoeke in Eeklo eindelijk gestart. De werken kosten 1,4 miljoen euro en zullen ongeveer een jaar duren. Het vorige gemeentebestuur van Maldegem hield de werken lang tegen.

—----------------------------------------

Er komt een replica van een oorlogsvliegtuig Hawker Typhoon 1B op het oude oorlogsvliegveld van Ursel (Aalter). Leerlingen van het VTI Deinze zullen dat toestel op ware grootte bouwen. Volgend jaar is het tachtig jaar geleden dat het vliegveld door de Britten in gebruik werd genomen.

—----------------------------------------------------------

De ondergrondse parking Warande aan de Boomgaard in Aalter krijgt woensdag een grondige poetsbeurt. De parkeermogelijkheid blijft gegarandeerd, maar zal enigszins beperkter zijn.

—---------------------------------------------------

De Motorvrienden van Knesselare (Aalter) hebben een cheque van 2.500 euro overhandigd aan de vzw De Vierklaver in Adegem.

—-------------------------------------------------

De vzw Ambivents uit Aalter houdt op zondag 19 november een sinterklaasshow in de feestzaal van Lotenhulle. Om 13 uur is er een ontmoeting met Pikachu. Om 14 uur komt Clown Broccolini met een kinderdisco en daarna is er het bezoek van Sinterklaas.

—-------------------------------------------------

Sanapolis, het oude ziekenhuis op de grens van Maldegem en Sijsele, zorgt op dinsdag 31 oktober voor een unieke Halloween. De herontwikkeling van de oude ziekenhuissite is volop aan de gang. Maar grote delen van het ziekenhuis staan nog leeg, en die vormen op 31 oktober het decor voor een griezelige tocht.

—--------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws