Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 20 november 2020

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 20 november 2020 door Crew

Er komt in Eeklo geen drive-in voor verenigingen die een verkoop organiseren om geld in kas te krijgen. Het mag niet van de provinciegouverneur. Verenigingen mogen nu niet van deur tot deur gaan om dingen te verkopen. CD&V in Eeklo stelde voor om een drive-in verkoop te organiseren.

Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) vroeg aan de provinciegouverneur advies, maar kreeg een negatief antwoord. Er is een provinciaal verbod voor verenigingen om momenteel verkopen te organiseren.

--------------

Familiezorg zet het werk huis aan huis verder. Door de coronacrisis zijn er heel wat vrijwilligers die geen ondersteuning meer kunnen leveren. De thuisverpleging gebeurt met de nodige bescherming zegt afdelingshoofd van Familiezorg Liesbeth Vroman *** Familiezorg is op zoek naar verzorgend personeel. Als je niet beschikt over de nodige diploma’s of ervaring dan ondersteunt Familiezorg jou daarbij **** Alle info over de opleiding bij Familiezorg is te verkrijgen bij Liesbeth Vroman via 051 40 04 43

----------------------

Schepen Glenn Longeville (Open Vld) van Maldegem heeft een coronaboete van 250 euro. Hij was bij mensen thuis en het gezelschap was te groot. Op 6 november trouwde schepen een bevriend koppel. Na de ceremonie waren de bruid en bruidegom hun geschenken vergeten op het gemeentehuis, deze bracht schepen Longeville naar hun huis en dronk een glaasje mee, net op dat moment arriveerde een interventie ploeg van de politie die constateerde dat er teveel personen aanwezig waren op dezelfde plek.

-------------

Basisschool De Beuk in Aalter wil de grootouders in deze seniorenweek verrassen, en laat de kinderen knutselen. Normaal worden de oma’s en opa’s elk jaar in november uitgenodigd op school, voor een gezellig grootouderfeest. Maar door corona kan dat dit jaar niet. Elk kind kreeg een doe-het-zelfpakket mee naar huis. Daarin zat een stappenplan en het nodige materiaal om een attentie voor de grootouders te maken.

---------------------

Schepen Bob D’Haeseleer (38) uit Eeklo heeft zijn partijkaart van Groen ingeleverd. In Eeklo blijft hij wel met de plaatselijke afdeling van Groen verder werken. Schepen D’Haeseleer leverde zijn partijkaart vijf maanden geleden al in, maar het nieuws is nu pas gelekt. Binnen de lokale werking van Groen Eeklo verandert er naar eigen zeggen niets, waardoor de zet voor de buitenwereld vrij onzichtbaar bleef. Bob D’Haeseleer zegt dat er een algemeen gevoel bij de partij Groen weg is.

----------------

Service club Lions Club in Tielt heeft het verplegend personeel van ziekenhuis Sint-Andries in Tielt bedankt voor de vele inzet tijdens deze tweede corona-golf. Dat zegt de communicator van de Lions Club in Tielt Bart Vanhoutte: ****

Bart Vanhoutte kreeg ook in het ziekenhuis te horen dat het alle hens aan dek is om mensen te kunnen redden **** Je hoorde Bart Vanhoutte van Lions Club in Tielt over de situatie in het ziekenhuis Sint-Andries.

-----------------

Leerkracht Jeroen Van Haute van College ten Doorn in Eeklo is gisteren, donderdag in de bloemetjes gezet door VTM-gezicht Laura Tesoro.

Het was een verrassing voor zijn inzet tijdens de eerste lockdown van deze corona. Als leerkracht had Jeroen Van Haute toen vooral online contact met de leerlingen. Een jongen vertelde aan hem dat hij door de lockdown geen levensvreugde meer had, en het even niet meer zag zitten. Jongeren kunnen in deze coronatijden minder bij vrienden terecht, dus hebben ze nood aan een ander klankbord. Voor deze mooie daad kwam Laura Tesoro, Jeroen Van Haute in het College Ten Doorn in Eeklo bedanken.

-----------

Het Adegems Volkstheater rouwt om het overlijden van Rudolf De Lobel, één van de pioniers van de verenigingen. Hij werd 85 jaar. Veertig jaar lang was Rudolf een trouwe speler bij het Adegems Volkstheater. Hij deed meer dan alleen acteren. Hij was regisseur, penningmeester, voorzitter en verbindingsman. Rudolf stamt uit het tijdperk dat alleen mannen voor het voetlicht traden, ook in vrouwenrollen. Eind jaren zeventig kwam daar verandering in en kwamen ook vrouwen meespelen.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws