Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 november 2020

gepost 3 years ago, op zondag, 22 november 2020 door Crew

De gemeente Aalter heeft een overeenkomst op zak met de Broeders van Liefde, en koopt het oud klooster van Knesselare voor de ronde som van 1 miljoen euro. Tegen 2023 wil het gemeentebestuur daar een nieuw multifunctioneel centrum bouwen, waar onder andere verenigingen, kinderopvang en bibliotheek een thuis kunnen vinden. Aalter verkoopt op haar beurt ook andere gebouwen aan de Broeders van Liefde, zodat uiteindelijk maar 100.000 euro moet betaald worden.

----------------------

De stad Brugge heeft een bevraging georganiseerd onder de marktkramers. Aanleiding was een vraag van raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) die vond dat de wekelijkse markt perfect op de Markt en de Burg gehouden kon worden, nu de stad er zo leeg uitziet. Uit de bevraging blijkt dat niet alle marktkramers dat voorstel genegen zijn. Het bestuur van de stad Brugge heeft dan toch beslist om de wekelijkse markt op 't Zand te houden.

------------------

Vliegclub Ursel heeft een nieuwe ‘Follow Me’ of volgwagen. Het is een oude mugwagen die de vliegclub van bij het ziekenhuis in Aalst op de kop konden tikken.

Een ‘Follow Me’ wordt ingezet om vliegtuigen te begeleiden bij het taxiën, om toe te zien op de veiligheid op het vliegveld, en om bijstand te geven bij een incident.

-----------------------

Vandaag start in Eeklo de aannemer thv de verkeersdrempel in de Galgenstraat. Door de weersomstandigheden werden de werken uitgesteld. Het gedeelte van de Galgenstraat tussen de drempel en de rotonde met de Blakstraat wordt vanaf vandaag afgesloten voor alle verkeer.

---------------

Afgelopen weekend konden we vernemen dat Bpost tot 25.000 pakjes per dag niet tot bij de Belgische gezinnen zal kunnen leveren. Dirk De fauw, de burgemeester van Brugge, roept de overheid op om creatief te zijn om het postbedrijf Bpost draaiende te houden. Hij zet zelf cultuurmedewerkers van de stad Brugge in om een coronatestcentrum te bemannen. “Dat kan ook bij de hogere overheid.” Zet extra mensen die geen werk hebben in bij Bpost is het voorstel van de burgemeester van Brugge.

----------

De Kunstacademie van Eeklo zet in deze coronatijd zoveel als mogelijk in op afstandsonderwijs, en een-op-een-lessen tussen leerkracht en leerling.

N-VA Eeklo wil dat de stad Eeklo een deel van de inschrijvingsgelden terugbetaalt, aan leerlingen die zich vorig en dit schooljaar ingeschreven hebben op de Kunstacademie. Schepen Isaura Calsyn (Groen) zegt dat de academie probeert om binnen de geldende coronamaatregelen toch zoveel als mogelijk les te geven.

------------------

Het Emmaüsinstituut in Aalter heeft een hond gekocht. De zachtaardigde Zora wordt de klashond in voor leerlingen met ASS, een autismespectrumstoornis. Voor deze jongeren is contact leggen met andere mensen vaak moeilijk, maar met een hond is dit minder lastig.

-----------------------

Vandaag sttarten er werken in de Hogebranddreef in Maldegem. Een externe aannemer voert werken uit aan de nutsleidingen.

Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen wel stapvoets door. Omrijden kan via de Doornstraat, de werken duren naar schatting tot donderdag 26 november.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws