Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 19 november 2020

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 19 november 2020 door Crew

Twee beleggingsmakelaars uit Turnhout en Assenede hebben in totaal meer dan 3 miljoen euro afgetroggeld van hun cliënten. De slachtoffers dachten dat ze aandelen kochten van een Canadees bedrijf, maar het geld werd doorgesluisd naar rekeningen in Zwitserland. Eén van de gedupeerden verloor 357.000 euro.

---------------

De Raad van Bestuur van busmaatschappij De Lijn keurde gisteren, woensdag negen dossiers goed voor vernieuwing en aanleg van 18,57 kilometer spoor, onder meer het tramnet Blankenberge-Zeebrugge. Het tramnetwerk is door het intensief gebruik immers toe aan een grondige onderhoudsbeurt.

----------------

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir maakt bijna 118 duizend euro vrij voor een natuurproject in het brongebied van de Merlebeek in Beernem. In Beernem gaat Natuurpunt natte habitats ontwikkelen. Er komen een amfibieënhabitat, grasland en poelen in het brongebied van de Merlebeek. Daarbij worden de laantjes hersteld en worden de oevers van de Merlebeek schuiner gemaakt.

------------

Postbode Rudi Maenhout uit Eeklo, die zijn postronde al jaren in Lovendegem heeft, lanceert een nieuwe kalender 2021 voor het goede doel. De modellen zijn vrouwen van op zijn ronde. De opbrengst van de verkoop van de kalender gaat opnieuw naar het Kinderkankerfonds van het UZ Gent. De kalender kost acht euro of tien euro met verzendkosten. Meer info op www.ermmediasite.be.

-----------------------

Wandelclub Roal Benti pijlt vanaf komend weekend een nieuwe coronawandeling uit in Sint-Margriete bij Sint-Laureins. De georganiseerde wandelactiviteiten staan in dit coronajaar op een laag pitje en daar wil Roal Benti iets aan doen. De wandeling bestaat uit twee lussen van elk zes kilometer. Alle twee met start en aankomst aan de kerk van Sint-Margriete. De gemeente Sint-Laureins gaf toestemming om deze uitgepijlde wandeling te laten plaatsvinden van 21 november tot en met 6 december.

------------------

Tot 18 januari geldt er een absoluut verbod op vuurwerk en kerstboomverbrandingen in West-Vlaanderen. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé beslist. “Het is in de eerste plaats bedoeld om samenscholingen te vermijden. Naast het verbod op vuurwerk, zelfs in eigen tuin, komt er ook een verbod op de traditionele kerstboomverbrandingen. Ook andere zaken zoals wensballonnen mogen niet gebruikt worden. Bovendien vallen er jaarlijks gewonden bij het afvuren van vuurwerk. Ziekenhuizen die sowieso al overbelast zijn, moeten niet onnodig nog meer werk krijgen zei de gouverneur van West-Vlaanderen.

--------------

De stad Eeklo wil na de feestperiode terug zoveel mogelijk kerstbomen van inwoners adopteren, en een tweede leven geven.

Vorig jaar werd in Eeklo last minute al een project opgezet met Pro Natura, de Kringloopwinkel en IVM. Dit jaar gebeurt dat opnieuw. “De geselecteerde bomen worden herplant op de eigen terreinen en krijgen de nodige zorg gedurende het jaar. Daarna worden de kerstbomen het volgende jaar terug verkocht in de Kringwinkel van Eeklo.

------------------

De Aalterse bouwfirma Mevaco heeft een aanvraag ingediend om op de hoek van de Bellemstraat met de Lostraat waar vroeger kledingwinkel Pluba huisde, een nieuwbouw met handelspanden en appartementen neer te poten.

Kledingzaak Pluba, op de hoek van de Aalterse Markt, sloot vorig jaar na bijna 70 jaar definitief de deuren.

-------------

De 36-jarige Bert De Backer was één van de vele renners op zoek naar een nieuw contract. De Eeklonaar, woonachtig in Lovendegem, kon de ploegleiding van B&B Hotels-Vital Concept overtuigen hem een vierde jaar in dienst te houden. Goed nieuws dus voor renner Bert De Backer uit Eeklo die dus een nieuwe ploeg vond.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws