Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 18 november 2020

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 18 november 2020 door Crew

College ten Doorn in Eeklo laat de leerlingen van het derde tot en met zesde middelbaar vanaf nu afwisselend twee of drie dagen naar school komen. In de secundaire afdeling komt de eerste graad wel voltijds naar school. Op College ten Doorn koos de school bewust niet voor het systeem om de leerlingen een hele week thuis te laten. Door de jongeren om de twee dagen op school te hebben, lukt het opvolgen van het leerproces beter en blijven de lln ook gemotiveerder.

-----------------------

Aalter gaat vijfhonderd zonnepanelen leggen op veertien openbare gebouwen in de gemeente. De burger kan mee investeren. De vijfhonderd zonnepanelen zullen 540.000 kWh stroom opwekken, wat overeenkomt met het verbruik van tweehonderd gezinnen. Voor de gemeente wordt dat een jaarlijkse besparing op de energiefactuur van meer dan 25.000 euro. “Inwoners kunnen mee investeren in de gemeentelijke zonnedaken”

----------------

Het nieuwe minigolfterrein aan het Sportpark van Eeklo moet klaar zijn tegen 1 april 2021. De oude minigolf aan de site van het oude zwembad in de Oostveldstraat is ondertussen gesloten. Naast een minigolf moet er aan het Sportpark van Eeklo ook een nieuw skatepark komen. Door enkele technische problemen zal de opening van het skatepark één tot twee maanden later zijn.

----------------------

Een nieuw voetbalstadion voor Club op Olympia en voor Cercle langs de Blankenbergse Steenweg komt vrijdag mogelijk een stapje dichterbij. Dan wil de Vlaamse regering het besluit over de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan over de Blankenbergse Steenweg principieel goedkeuren.

--------------------

In sportcentrum Daverlo in Assebroek is een nieuw testcentrum geopend in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Asymptomatisch en licht symptomatische mensen zullen er op verwijzing terechtkunnen om een test te laten afnemen. Hun huisarts kan hiervoor een code aanmaken die de patiënt dan via sms van het nummer 8811 ontvangt. Met deze code kunnen patiënten zelf een afspraak boeken in het testcentrum.

------------------

Gisteren omstreeks 8 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Oostkamp in de richting van de kust een ongeval. Daarbij waren drie vrachtwagens betrokken. Het ongeval gebeurde toen de eerste vrachtwagen remde en de achteropkomende vrachtwagens niet tijdig meer konden stoppen. Het kwam daarbij tot een botsing. De schade was groot en er was ook verkeershinder. Door de takelwerkzaamheden waren twee rijstroken gisteren in Oostkamp afgesloten.

----------------

De stad Eeklo wil een nieuwe brandweerkazerne. De huidige kazerne in Eeklo is verouderd en toe aan vernieuwing, dat beseft ook het stadsbestuur. Het bestuur zal een studie laten uitvoeren om te bekijken welke optie de beste is: de huidige kazerne renoveren of een nieuwbouw zetten op een nieuwe locatie. In elk geval zal de kazerne er pas in de volgende legislatuur komen.

-------------

Het regiohuis Thuiszorg De Zon in Aalter start in het voorjaar met een opleiding verzorgende-zorgkundige. Op 20 november vindt een infodag plaats. Wie van zorgen zijn beroep wil maken, kan terecht bij het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen. De korte voltijdse opleiding tot verzorgende-zorgkundige, een job in eigen streek, start op 1 maart 2021. De opleiding is gratis voor werkzoekenden. Alle info via [email protected].

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws