Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 2 juni 2023

gepost 11 months ago, op vrijdag, 2 juni 2023 door Crew

In nog geen tien jaar tijd zijn er in Aalter nu al voor 500.000 euro aan Aalterbonnen verkocht. De Aalterbon werd in 2014 gelanceerd. De cadeaubon is rechtstreeks te koop via www.aalter.be/aalterbon.

—-------------------------------------------------

De Sint-Willibrorduskerk van Knesselare (Aalter) neemt op zondag 4 juni deel aan de Open Kerkendag. De nadruk wordt gelegd op twee gerestaureerde elementen van de kerk: de loopbruggen in de zolderruimte en het historische Vereecken-orgel.

—------------------------------------

Liefhebbers van speciale bieren kunnen op zaterdag 3 juni naar het Maldegems Bierfestival. Tien lokale brouwers laten meer dan veertig van hun bieren proeven. Van een selectie bekroonde bieren tot enkele verrassende nieuwkomers.

—--------------------------------------------------------------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo wordt momenteel verbouwd, en heropent op 13 januari 2024 de deuren. Op 13 en 14 januari wordt een heus openingsweekend voorzien. Er wordt gezocht naar dertig culturele activiteiten, om zo meteen ook de dertigste verjaardag van De Herbakker te vieren.

—-----------------------------------------

Het lijkt erop dat de Oost-Vlaamse regionale televisiezender AVS is gered. Begin dit jaar vroeg AVS nog bescherming aan tegen schuldeisers, maar vanaf vandaag wordt de zender financieel gesteund door KoWala Productions. Dat is het media-, communicatie- en eventbedrijf van topondernemer Sam Baro (46).

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws