Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 5 juni 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 5 juni 2023 door Crew

De Woonmaatschappij Meetjesland is een feit. De Woonmaatschappij Meetjesland is een fusie van de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen Eeklo, Wonen Zelzate en SVK Meetjesland. “De bedoeling is dat één woonmaatschappij de efficiëntie van de huisvestingssector verhoogt.

—-----------------------------------------------------------

In het centrum van Eeklo vinden momenteel verbouwingswerken plaats in het stadhuis, cultuurcentrum De Herbakker en in de kunstacademie. De deuren van die drie vernieuwde gebouwen gaan terug open in 2024. In oktober vorig jaar gaf de aannemer het startschot van de grootschalige verbouwingswerken.

—---------------------------------------------

Stad Eeklo en de gemeenten Kaprijke en Sint-Laureins bouwen samen een psychosociaal hulpteam uit. Over een fusie geraken ze het voorlopig nog niet eens, maar de drie gemeenten hebben nu wel een gezamenlijk psychosociaal hulpverleningsnetwerk uit de grond gestampt.

—------------------------------------------

De komende drie jaar zal Maldegem enkele sites ontharden en omvormen tot klimaatbestendige plaatsen met ruimte voor groen en water. Een daarvan is terrein aan sporthal De Berken in Kleit. Later volgen nog de site van de Poermolen in Donk en de site aan de Katsweg in centrum-Maldegem.

----------------------------------------------------------------------------------------

Alle kermissen van Aalter worden voortaan samen gebundeld op een website. Je kan naar de site surfen, daar dan klikken op het dorp naar keuze, en zo kom je op het uitgebreide kermisprogramma terecht.”

Info: www.aalter.be/kermis.

—----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws