Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 2 april 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 2 april 2021 door Crew

Verschillende huisartsen uit het Meetjesland zijn AstraZeneca-vaccins komen ophalen in het vaccinatiecentrum in Ertvelde en Sijsele. Met die vaccins gaan ze bij mensen thuis die niet in staat zijn om zich te verplaatsen tot aan het vaccinatiecentrum. 234 zeer kwetsbare mensen zijn door de huisartsen een eerste keer gevaccineerd.

---------------

De Brugse politie werd vorig jaar getipt dat een jonge Afghaan al langere tijd cannabis aan het verkopen was in het Astridpark in Brugge. Bij een observatie zag de politie hem zaken uitwisselen met een ander persoon. Bij een tweede contact werd hij onderschept. De man bleek bij een fouillering acht zakjes marihuana op zak te hebben.

-------------------

Een supermarkt langs de Kortrijksestraat in Oostkamp is gisteren opnieuw open gegaan na een week sluiting door corona. Hoewel nog niet alle personeelsleden terug zijn, testten voldoende werknemers negatief om klanten te kunnen ontvangen. De winkel is volledig ontsmet. Zes van de zeventien werknemers zitten nog altijd thuis in quarantaine.

----------

Korte verplaatsingen binnen de stad Eeklo zullen door het stadspersoneel steeds minder met de wagen gebeuren maar met de fiets. De stad zorgt voor acht nieuwe fietsen, die vanaf nu volop door het personeel gebruikt kunnen worden. In het kader van een fietsvriendelijk beleid wordt momenteel een leasingplan uitgewerkt waarop alle personeelsleden van de stad Eeklo zullen kunnen intekenen.

-----------------

De herstellingswerken aan de rotonde op het nieuwe afrittencomplex van de E40 in Aalter gaan vandaag al een nieuwe fase in. Dat is vroeger dan eerst gepland. De herstellingswerken aan de rotonde van de Tieltsesteenweg (N37) in Aalter schieten goed op. Daar moet een splinternieuwe rotonde opnieuw aangelegd worden, omdat de aannemer beton van slechte kwaliteit gebruikt had.

----------------

De kinderdagverblijven Ukkie Pukkie in Maldegem, Adegem en Kleit zijn vanaf nu bestuurd door een privé-bedrijf en niet meer door de gemeente. De vzw Kinderopvang De Duinhuisjes uit Knokke wordt nu baas. De overnemer kan de komende drie jaar gebruik maken van de vertrouwde locaties. Voor het personeel van de kinderdagverblijven in Maldegem werd uitgebreid onderhandeld over de arbeidsvoorwaarden.

--------------

Een 61-jarige Bellemnaar werd na een rijverbod opnieuw op heterdaad betrapt achter het stuur, deze keer met een camionette van zijn werkgever die van niets wist. De man mag nu voor zes maanden naar de gevangenis.

--------------

Omdat de coronacijfers de verkeerde richting uitgaan, besliste het Overlegcomité dat niet-essentiële winkels opnieuw moeten sluiten. Je kan er wel nog altijd shoppen op afspraak. De gemeente Aalter moedigt online shoppen aan. Via Aalter Online kan je coronaveilig bij je favoriete Aalterse handelaar terecht.

----------------

De Finse looppiste in het Sportpark van Aalter is volledig vernieuwd en vanaf nu weer beschikbaar voor sportievelingen. De stukken rond voetbalterrein B zijn heraangelegd. Dat was ook nodig na het rooien van een aantal bomen en de heraanleg van het B-terrein. Daarnaast werd over de volledige lengte van de piste alle onkruid verwijderd en nieuwe houtschors aangevoerd.

------------------

De stad Eeklo lanceert van 5 tot 12 april een nieuwe paasactie om de lokale middenstand te steunen. Normaal is er een paashazenzoektocht in de etalages van de winkels, maar door corona pakt de stad nu uit met een alternatief. Meer informatie kan je vinden via www.eeklo.be/paasactie.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws