Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 5 april 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 5 april 2021 door Crew

Op zaterdag 3 april is ‘Curieuzeneuzen in de Tuin’ van start gegaan. Een project van de Universiteit Antwerpen om de droogte en de hitte in Vlaanderen in kaart te brengen. Op 5000 verschillende plaatsen worden daarvoor meetpunten geïnstalleerd. De provincie roept Oost-Vlamingen op om zich in te schrijven en mee te doen met het project.

--------------------

Wat vorige week al aangekondigd werd, is nu ook officieel bekrachtigd: de start van de Ronde van Vlaanderen keert weer terug naar Brugge. Organisator Flanders Classics laat de Ronde de komende zes jaar afwisselend in Antwerpen en Brugge starten. Volgend jaar vindt de start van Vlaanderens Mooiste, nog plaats in Antwerpen. In 2023 is het de beurt aan Brugge en zullen beide steden afwisselend de start organiseren. En dat al zeker voor de komende zes jaar.

--------------------

Corona heeft vorig jaar ook z’n invloed gehad op de criminaliteit in Oostkamp, Beernem en Zedelgem, zo blijkt uit cijfers van de lokale politie Het Houtsche. Door het verbod op niet-essentiële verplaatsingen en het invoeren van een avondklok was het vorig jaar voor inbrekers veel moeilijker om zich ongemerkt op straat te begeven. Zowat overal in het land daalde het aantal inbraken.

-----------------

Na de picknickbanken volgen in Brugge de groene stoelen. Afgelopen weekend worden 515 stoelen geplaatst op 18 locaties. De stoelen kwamen er het eerst in 2019 in enkele parken. En hoewel er wel een paar verdwenen, koos de stad ervoor om ze te laten terugkeren in 2020, met uitbreiding naar nieuwe plaatsen. Ook dit jaar is dat het geval. De stoelen zijn het symbool geworden van Brugse stadsvernieuwing in het openbaar domein.

---------------------

De gemeente Maldegem koopt 11.200 vierkante meter grond naast sporthal Meos voor ruim 1,23 miljoen. Oppositiepartij CD&V zegt dat die prijs veel te hoog is want de gemeente Maldegem betaalt 850.000 euro meer dan geschat. Burgemeester Bart Van Hulle ziet de aankoop als een eenmalige kans die veel mogelijkheden biedt tot uitbreiding van de sportsite.

----------------

Inwoners van Oostkamp die zich zorgen maken om een van hun buren, kunnen dit voortaan laten weten met een briefje. De gemeente plaatste op acht plekken een burenhulpbrievenbus om eenzame mensen op te sporen. Alle bekommernissen kunnen ook bezorgd worden via het mailadres [email protected].

-----------------

De zussen Romi (11) en Lola (13) De Vreese uit Aalter hebben 600 paaskaarten gemaakt en die bezorgd aan woonzorgcentrum Veilige Have. Romi De Vreese had tijdens de feestdagen al voor nieuwjaarsbrieven gezorgd voor de bewoners van het rusthuis in Aalter. Ze kreeg zoveel warme reacties terug, dat ze besloot om nu ook de paasdagen van de bewoners van Veilige Have wat op te vrolijken.

-------------------------

Chauffeurs op de N9 in het centrum van Eeklo, moesten gisteren op Pasen rond 17 uur ter hoogte van het station in de remmen voor een ... overstekend hert. Het jonge dier kwam van de busparking, stak de N9 over, botste tegen de voordeur van een flatgebouw om daarna, netjes over het trottoir, zijn weg verder te zetten.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws