Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 19 maart 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 19 maart 2021 door Crew

Het vaccinatiecentrum in Aalter draaide gisteren voor het eerst op volle toeren. Er worden 440 spuitjes gezet, bij zorgverleners en thuiswonende 89-plussers. Deze week heeft Aalter 440 vaccins, volgende week zijn dat er ook 440 en in de week van 29 maart krijgt Aalter 652 vaccins.

------------------

Bedrijven en ondernemers uit Oost-Vlaanderen hebben al voor bijna een half miljard euro coronasteun gekregen uit de Vlaamse coronapot. De coronasteun valt op te splitsen in steun vanuit de federale regering, zoals het overbruggingsrecht, en steun vanuit Vlaanderen. Vanuit die laatste pot zijn al 89.000 aanvragen gedaan uit Oost-Vlaanderen.

-----------------

De avondspits op de Expresweg is gisteren bemoeilijkt door een ongeval in Sint-Andries. Een Poolse bestuurder reed even voor 16 uur richting E40, toen hij bij het inrijden van de tunnel onder de Gistelsesteenweg tegen de betonnen boordrand botste. Zijn wagen kwam even verder op de rechterrijstrook tot stilstand. De bestuurder was aangedaan door de klap, maar raakte niet gewond.

------------------

De geplande asfaltering en de aansluitende openstelling van de Eikelstraat in Eeklo moet verschoven worden naar volgende week. Door de weersomstandigheden is het niet mogelijk de asfalteringswerken van de fietsstroken en wegmarkeringen op een goede manier uit te voeren. Het bestuur van Eeklo hoopt de werken in het eerste deel van volgende week wel te kunnen uitvoeren.

----------------

Al 26.230 vrijwilligers hebben zich aangemeld bij het platform Help de Helpers. Specifiek voor de 95 Vlaamse vaccinatiecentra hebben 12.760 vrijwilligers zich ondertussen gemeld. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) opvroeg. Help de Helpers werd tijdens de eerste coronagolf in het leven werd geroepen om steun te bieden in zorg- en welzijnsvoorzieningen en werd ook bij de start van de vaccinatiecampagnes ingeschakeld als vrijwilligersplatform.

-------------------

Er was gisterenavond heel wat kabaal in het centrum van Maldegem. Omstreeks 20 uur waren er verschillende luide knallen te horen. Volgens de politie werden er waarschijnlijk bommetjes afgestoken. Bij nazicht was er geen schade te bemerken. De bommetjes waren afkomstig uit de Westeindestraat en de Gidsenlaan in Maldegem.

-----------------

Een nieuw inrichtingsproject moet de Kraenepoel in Aalter in al haar glorie herstellen. Daarbij wordt niet enkel aan de natuur gedacht maar ook aan de recreant.

Vlaamse minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaf onlangs de opdracht aan de Vlaamse Landmaatschappij om het natuurinrichtingsproject voor de Kraenpoel verder uit te werken.

----------------

Een 39-jarige vrouw uit Eeklo moest zich donderdag in de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor diefstal van katteneten en snoep met gebruik van geweld in de Lidl in Eeklo. Het is niet de eerste keer dat de vrouw moest voorkomen voor diefstal. In 2015 kreeg ze een strafopschorting, nu vorderde de procureur zes maanden gevangenisstraf met uitstel.

------------------

Het Verbauwenzwembad in Eeklo is populair. Er zijn vijf keer meer aanvragen om te zwemmen dan dat er vrije uren zijn die toegewezen kunnen worden. Voor gezinnen met jonge kinderen die nog moeten leren zwemmen, wordt nu op zondag een extra blok opengesteld. De coronabeperkingen leiden er toe dat er op dit ogenblik plaats is voor 2.700 individuele zwemmers per maand.

------------------

Vanaf maandag 22 maart wordt gewerkt in de Hellestraat (N368) in Knesselare, deelgemeente van Aalter. De aannemer vernieuwt twee lagen asfalt in de Hellestraat, tussen de Langedonkstraat en De Plaats in Knesselare. In totaal gaat het om 1,8 kilometer rijweg in het nieuw. De onderhoudswerken zijn weersafhankelijk en kunnen bij slecht weer altijd uitgesteld worden.

----------

Er staan dit jaar al vanaf het hemelvaartweekend, 13 tot en met 16 mei, redders op het strand van Zeebrugge. Dat is een maand vroeger dan andere jaren. Door de coronacrisis zullen mensen hun vakantie opnieuw meer in eigen land doorbrengen. Om de kans te geven coronaproof te genieten van onze Belgische kust, besliste het stadsbestuur van Brugge om de zwemzone in Zeebrugge uit te breiden.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws