Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 maart 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 18 maart 2021 door Crew

De partij Groen vraagt structurele oplossingen voor het aanhoudend parkeerprobleem rond het landschapspark Drongengoed in Ursel. Op drukke dagen staat de parking POL en de parking Krakeel helemaal vol. Met Toerisme Oost-Vlaanderen werd afgesproken om nu vooral de parkings in de dorpskernen te promoten, en af te wachten hoe het verder zal gaan.

--------------

Basisschool Zedelgem-dorp gaat voor tien dagen dicht nadat er een corona-uitbraak werd vastgesteld. Het gaat al minstens om negentien positieve gevallen. Er zaten sinds begin deze week al vier klassen in quarantaine, maar nu blijken ook leerlingen uit andere klassen besmet. In de basisschool lopen 350 leerlingen school. De burgemeester van Zedelgem vraagt ook dat de kinderen voorlopig geen buitenschoolse activiteiten doen om verdere verspreiding van het virus te vermijden.

-------------------

De stad Brugge investeert 32.000 euro in achttien AED-toestellen. Die komen in de eerste plaats op druk bezochte plaatsen. Zelfs boven in de Halletoren komt een defibrillator. Geen overbodige luxe als je weet dat er in het verleden al toeristen onwel werden tijdens de beklimming. “Het aantal AED-toestellen in Brugge wordt hiermee verdubbeld.

--------------------

Op de E403 net voorbij de oprit Ruddervoorde is gisteren rond 8 uur een auto in de gracht beland. De bestuur reed richting Kortrijk, verloor de controle over zijn wagen en kwam op zijn dak in de sloot terecht. De man kon zelf uit zijn wagen kruipen en bleef ongedeerd. Door het ongeval en de ochtendspits ontstond er een file van voor de afrit Ruddervoorde.

-------------------

De coronacrisis zal Brugges belangrijkste loopwedstrijd niet voor een tweede jaar op rij dwarsbomen. Dwars door Brugge vindt in mei wel degelijk plaats, maar met aangepaste maatregelen. Zo is het evenement voor het eerst over twee dagen gespreid en wordt er gestart in golven. Het Brugse bestuur hoopt op 3.600 deelnemers. Het aantal deelnemers wordt beperkt om alles coronaveilig te laten verlopen.

------------------

Assenede heeft sinds begin deze maand al meer dan zestig nieuwe coronabesmettingen, en ziet de cijfers volledig de verkeerde kant uit gaan. Het gemeentebestuur schrijft een open brief om de bevolking en de verenigingen warm te maken de maatregelen optimaal te volgen. Daarom worden alle gemeenschappelijke activiteiten tot en met 31 maart met een extra groot vergrootglas bekeken, vooraleer ze goedkeuring krijgen van de gemeentelijke crisiscel.

--------------------

Ondanks de stijgende corona-cijfers voert de bibliotheek van Eeklo toch verschillende versoepelingen door. Je kan weer zelf materialen uitkiezen in de bib. Er mogen tijdens de openingsuren maximaal 20 mensen tegelijk binnen. Je ontsmet de handen en neemt verplicht een mandje. Een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar. Het lezen van kranten en tijdschriften is voorlopig nog niet mogelijk in de bib van Eeklo.

----------------

Er werd een nieuw uithangbord aan de gevel van de Taborschool in Aalter-Bruggehangen. Het ontwerp komt van de 11 jarige leerlinge Hailey Neirinck.

Na de gevelrenovatie van de school was het team op zoek naar een nieuw uitgangsbord. De keuze werd in alle objectiviteit gemaakt door het ontwerpburo Geel.anders uit Ruddervoorde, dat in hun keuze rekening hield met de technische kant van de zaak.

-----------------

Chiro Vannoes uit Kleit bij Maldegem zet alles op alles om ook in coronatijd overeind te blijven. Zelfs bij regenweer worden coronaproof alternatieven gezocht. Bij goed weer worden op een veilige manier buiten activiteiten georganiseerd. Alle info over de Chiro in Kleit vind je via de website: Info: www.vannoes.be.

---------------------

Het KTA Brugge pakt uit met 21 nieuwe, hypermoderne praktijkruimtes voor haar leerlingen. Het gaat onder meer over een nieuwe keuken voor de opleiding voeding en verzorging, de garage en vier wetenschapslokalen. Scholengroep !mpact koos ervoor om, binnen de bestaande gebouwen, grondige ingrepen te realiseren in een aantal praktijklokalen.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws